Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan állítsak ki nyugtát?

Hogyan állítsak ki nyugtát?

Figyelt kérdés

Kiváltottam az adószámot, megvettem a nyugtatömböt, azonban tartok attól, hogy valamit elrontok.

Horgolt figurákat árulok(árulnék), elvileg ehhez bőven elég adózó magánszemélynek lennem, a nyugtakiállítással kapcsolatban pedig megzavart, hogy most valamit megbabráltak az egészben.

Valaki fel tudna homályosítani, hogy mire kell figyelnem, kell-e könyvelő, elég csak ráirnom még mindig a papír nyugtára hogy kinek mit kitől mennyiért, vagy engem is érintenek a változások? Hogyan?

Megjegyzésként annyit itt hagynék, hogy baromi friss az egész, így még nem volt lehetőségem egy darabot sem megírni, de napokon belül szükséges lesz, és nem szeretném elrontani.

Előre is köszönöm!

2020. júl. 17. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Fontos kérdés, hogy milyen nyugtatömböt vettél, mert abból is ezerféle van.

De általában elég csak az eladó, a dátum, összeg, aláírás. Más nem nagyon szokott lenni rajtuk, hacsak nem valami extrásat vettél.

2020. júl. 17. 14:10
 2/4 A kérdező kommentje:

A legkisebb, legalapabbat szereztem be.

De akkor engem az online/digitális dolgok nem érintenek, ugye?

2020. júl. 17. 14:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem, a nyugtákat nem érinti a változás.
2020. júl. 17. 14:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet!
2020. júl. 17. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!