Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy van ez a csomagoló...

Hogy van ez a csomagoló anyagok termékdíj adója ?

Figyelt kérdés

Tehát ha veszek 1db légpárnás borítékot és abban becsomagolok egy terméket és elpostázom a megrendelőnek, akkor az még nem adóköteles, de ha veszek 100db-ot, ami egy karton dobozba van csomagolva, akkor a karton doboz után fizetnem kell ?

Több helyen olvastam utána, de egy kicsit zagyva nekem.

Azt írja, hogy a külföldről behozott csomagoló anyagokra vonatkozik.

Amit éppen veszek, azt külföldön gyártották. 594-es kezdődik a vonalkódja.

Vagy esetleg ezt az adót a kereskedő már megfizette ?

2020. júl. 10. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Annak kell fizetni, aki először forgalomba hozza
2020. júl. 12. 18:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Ebben az esetben a magánfelhasználó is fizeti ezt az adót, akinek elvileg nem kellene.
2020. júl. 15. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Magánfelhasználó nem fizeti ezt természetesen. Amikor ő megvette, arra már meg lett fizetve a termékdíj, mert a forgalmazó azt rendezte.
2020. júl. 15. 10:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy nem értem.

Ha egyszer a forgalmazó kifizette 100 Ft termékdíja és kiteszi a bolt polcára (900 Ft termék ára + 100 Ft termék díj) = 1000 Ft-ért és azt egy magánszemély megvásárolja, akkor bizony a magánszemély is kifizeti a termék díjat.

2020. júl. 15. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Összességében mindent a magánszemély fizet. Az áfát, a szállítást, az előállítást, a vámot, adókat, marketinget, stb. Ilyen a végfelhasználói lét.

De az állam felé a termékdíjat nem kell még egyszer megfizetnie a magánszemélynek. Az, hogy a kereskedőnél milyen az árképzés, az nem befolyásolja a képletet.

2020. júl. 15. 11:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én eddig azt hittem, hogy a termékdíjat csak egy vállalkozás fizeti.

Valahogy úgy értelmeztem, hogy ha vállalkozásra vásárolsz csomagolóanyagot, akkor azt neked magadnak kell bevallani és leadózni utána.

2020. júl. 15. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha külföldről veszel csomagolóanyagot, akkor azt igen, neked kell bevallanod és leadóznod. De nyilván ezt te át fogod hárítani a vevőidre, ugyanúgy ahogy a többi költségedet is.
2020. júl. 15. 11:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem az összeg miatt problémázom rajta, hanem az adminisztráció miatt.

Bár az elég érdekes lesz, ha veszek az ebay-en egy 5000 Ft-os valamit, amit ugye jövő évben már vámolnak és ezt beviszem a vállalkozásba, és ennek a terméknek van egy 10 grammos csomagolása, akkor ezt be kell vallani.

Ez megint egy nyűg.

2020. júl. 15. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!