Hogy van ez a csomagoló anyagok termékdíj adója ?
Tehát ha veszek 1db légpárnás borítékot és abban becsomagolok egy terméket és elpostázom a megrendelőnek, akkor az még nem adóköteles, de ha veszek 100db-ot, ami egy karton dobozba van csomagolva, akkor a karton doboz után fizetnem kell ?
Több helyen olvastam utána, de egy kicsit zagyva nekem.
Azt írja, hogy a külföldről behozott csomagoló anyagokra vonatkozik.
Amit éppen veszek, azt külföldön gyártották. 594-es kezdődik a vonalkódja.
Vagy esetleg ezt az adót a kereskedő már megfizette ?
Akkor lehet, hogy nem értem.
Ha egyszer a forgalmazó kifizette 100 Ft termékdíja és kiteszi a bolt polcára (900 Ft termék ára + 100 Ft termék díj) = 1000 Ft-ért és azt egy magánszemély megvásárolja, akkor bizony a magánszemély is kifizeti a termék díjat.
Összességében mindent a magánszemély fizet. Az áfát, a szállítást, az előállítást, a vámot, adókat, marketinget, stb. Ilyen a végfelhasználói lét.
De az állam felé a termékdíjat nem kell még egyszer megfizetnie a magánszemélynek. Az, hogy a kereskedőnél milyen az árképzés, az nem befolyásolja a képletet.
Köszönöm, én eddig azt hittem, hogy a termékdíjat csak egy vállalkozás fizeti.
Valahogy úgy értelmeztem, hogy ha vállalkozásra vásárolsz csomagolóanyagot, akkor azt neked magadnak kell bevallani és leadózni utána.
Nem az összeg miatt problémázom rajta, hanem az adminisztráció miatt.
Bár az elég érdekes lesz, ha veszek az ebay-en egy 5000 Ft-os valamit, amit ugye jövő évben már vámolnak és ezt beviszem a vállalkozásba, és ennek a terméknek van egy 10 grammos csomagolása, akkor ezt be kell vallani.
Ez megint egy nyűg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!