Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Konyvelonek szja önellenőrzést...

Konyvelonek szja önellenőrzést ért 5000 forint?

Figyelt kérdés

2020. júl. 2. 14:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Az attól függ, hogy miért kell beadni az önellenőrzést. Ha van 3+ gyerek, családi kedvezmény megosztás, vállalkozási bevétel, ingatlaneladás, részvények vagy ilyesmik, akkor még kevés is az ötezer.

Ha csak egy számot kell átírni benne, akkor is lehet reális ez az ár.

Tudni kéne, hogy konkrétan miért kell önellenőrizni és ez mennyi ráfordított munkával jár.

2020. júl. 2. 14:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Szja fogyatékossági adókedvezmény igénylés önellenőrzés.
2020. júl. 2. 16:02
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Pofátlanul kevés az 5000 rá, 15 000-20000 lenne a reális.
2020. júl. 2. 16:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Most te melyik vagy a könyvelő vagy a másik?

Ha a könyvelő, akkor szerintem el lehet ennyit kérni.

Ha a másik vagy, akkor meg eldöntheted, hogy 5000-et megér-e az, hogy valaki más csinálja helyetted, ha nem, akkor bemész a NAV-hoz, ott szépen elmagyarázzák, hogy mit kell kitöltened hazamész és megcsinálod magad.

A NAV ügyfélszolgálata készségesen segít. Nem szükséges könyvelő, de akkor 2 órád el fog menni vele. neked kell eldönteni, hogy megéri-e.

2020. júl. 2. 16:19
 5/12 A kérdező kommentje:
10 perc munkáért szerintem pofátlanság elkérni 5000 forintot.
2020. júl. 2. 16:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne pofátlanság? Ha nem tudod megcsinálni, akkor vagy kifizeted vagy keresel mást. Üdv a felnőttek között!
2020. júl. 2. 17:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem a 10 perc munkát kell megfizetni, hanem a sok évnyi tanulást és tudást, hogy tudja, hogy mit hová kell írni.
2020. júl. 2. 17:58
 8/12 xswerdy ***** válasza:
100%
szerintem kb. reális. Biztos több, mint 10 perc, elmondod, hogy mi a probléma, mit rontottál el, az már több, mint 10 perc. Kb. fél óra elmegy vele. És nyilván van egy minimális pénz, ami alatt nem éri meg foglalkozni egy ügyféllel.
2020. júl. 2. 18:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező kifizetni, én például magamnak csináltam meg. Ja hogy te nem tudod? Hát akkor vagy elesel adott esetben százezrektől, vagy kénytelen leszel kifizetni. Én is pofátlanul soknak találom, mikor kifizetem a lakbért, de mivel nincs saját lakásom, kifizetem.
2020. júl. 2. 19:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"10 perc munkáért szerintem pofátlanság elkérni 5000 forintot."

Te nem a könyvelő idejét veszed meg, hanem a tudását. Ha másnap küldi el emailben, akkor boldogan fizeted ki az 5ezret? De így, hogy azonnal választ kaptál a kérdésedre meg sokallod? :)

2020. júl. 3. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!