Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet még ilyenkor javíttatni...

Lehet még ilyenkor javíttatni az adóbevallásomat?

Figyelt kérdés

Tudom elszúrtam a dolgot, hogy nem néztem át akkor a NAV által küldött adóbevallást, és csak most szembesültem az adófizetési kötelezettségemmel, mikor az adóhatóság hibát találva küldött egy levelet. Lényegében csak a nyugdíjpénztárhoz kértek egy számlaszámot, hogy hova utalják a visszatérítést. Emiatt kellett ügyfélkapu regisztrációt csinálnom (eddig nem tartottam szükségét), és belépve szembesültem , hogy van adóhátralékom, és tudom is már miért. Munkáltatóm, illetve a velük szerződésben álló cég elszúrta a bérszámfejtést. Tavaly augusztus végén külön mentünk az exemmel, és elköltöztek a két gyerekkel. Akkor én szóltam, hogy innentől nem kérem a családi adókedvezményt, amit addig csak én vettem igénybe. A cég ezt tudomásul is vette, és az adópapíron, az utolsó kedvezményezett hónap július, de a bérszámfejtő cég meg még az augusztust is kedvezménnyel könyvelte. Vagyis az adópapíron 1 hónappal kevesebb kedvezmény szerepel mint amit jogosan igénybevettem. Ha átjavítom a hibát akkor eltűnik a hátralék, de a beküld gombra egyelőre még nem mertem rányomni.

Szóval lehet ezt még javíttatni, vagy mindenképpen ki kell fizetnem az elrontott aóbevalás után a hátratélkot, és majd esetleg utána visszigényelhetem, vagy az idei adóban jóváírathatom?

Köszi előre is a segítséget!

2020. jún. 28. 12:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet javítani, önrevíziót kell beadni, viszont a jogosulatlanul igénybe vett kedvezmény az pótlékköteles.
2020. jún. 28. 13:23
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nem vettem jogosulatlanul igénybe, hiszen augusztusban még itt laktak velem a gyerekeim, csak a személyzetint rossz papírt töltettek ki velem a lemondásról. Ők módosították is akkor a beállítást, de a bérszámfejtő cég nem, és ez csak akkor derült ki, amikor a szeptemberi fizetéssel, ami ugye az augusztusi hónapra kiszámolt bér, ott volt megint a kedvezmény. Akkor lett kitöltve egy másik papír, amit könyvelő cég küldött át, és egyből ment is vissza nekik. Csak ugye mivel a bevallást a cég küldi el a NAV fele, így augusztus hónapra nem volt beírva az 1-es, ezért jött ki hogy hátralékom van. Exem meg szeptembertől vette igénybe a kedvezményt.
2020. jún. 28. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!