Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi az a Meghiúsulási igazolás?

Mi az a Meghiúsulási igazolás?

Figyelt kérdés
Kaptam egy e-mailt, hogy adóbevallásról valami hivatalos irat érkezett amit még nem vettem át és ha ezt az értesítést követő 5 napon belül nem veszem át a küldeményt akkor Meghiúsulási igazolás állít ki a Szolgáltató. Mi a f*szom ez?

#adóbevallás #NAV #Meghiúsulási igazolás
2020. jún. 22. 10:30
 1/7 anonim válasza:
100%
Időben át kell venni
2020. jún. 22. 10:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Meghiúsul a kézbesítés. Hivatalosan nyoma lesz, hogy nem vetted át.
2020. jún. 22. 10:50
 3/7 A kérdező kommentje:

"Kérjük, hogy a dokumentum letöltéséről haladéktalanul gondoskodni szíveskedjék!

A dokumentumot a beérkezéstől számított 30 naptári napon belül tekintheti meg a tárhelyén, ezt követően automatikusan törlésre kerül! Amennyiben Ön Tartós tárral rendelkezik, a dokumentumot oda is áthelyezheti."

Nekem nincs semmiféle tárhelyem, se tartós táram úgyhogy nem is tudom átvenni.🤔

2020. jún. 22. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Ügyfélkapum sincs.
2020. jún. 22. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne ügyfélkapud, nem kapnál ilyen emaileket. Kérj egy jelszóemlékeztetőt!
2020. jún. 22. 12:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor nem kapnál ilyen értesítést.
2020. jún. 22. 12:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Van ügyfélkapud, egyébként nem kapnál ilyen értesítést. Akinek van ügyfélkapuja, ahhoz tartozik egy tartós tárhely is. A beérkezett küldeményeket oda lehet áthelyezni, hogy ne törlődjenek örökre.

Meghiúsulási értesítést akkor küldenek, ha nem veszed át az ügyfélkapudra érkezett leveleket. Ez azért fontos, mert ha olyat küldenek, ami egyébként az átvétellel joghatást váltana ki (például elindulna vele egy végrehajtási eljárás) de nem veszed át, akkor tulajdonképpen akkor is átvettnek minősül, és anélkül, hogy tudnád miről van szó, kiváltja a joghatást. Erre szolgál a meghiúsulási értesítés. Akár csak a postai küldeményeknél a papír alapú tértivevényes igazolás.

2020. jún. 23. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!