Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet KATA, ha itthonról home...

Lehet KATA, ha itthonról home officeban dolgoznék egy külföldi cégnek?

Figyelt kérdés
Szoftverfejlesztési munkát vállalnék úgy, hogy Magyarországról dolgoznék egy külföldi cégnek. Ez megoldható KATA-val?

2020. jún. 18. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Persze, minden gond nélkül. Csak a számlázási sajátosságokra figyelj majd oda.
2020. jún. 18. 20:20
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Igen, de akkor ÁFA bevallás (még ha belföldön alanyi mentes vagy, akkor is), illetve ha a cég, ahová számlázol, EU-s, akkor közösségi adószám és A60 összesítő nyilatkozat benyújtása is rendszeresen szükséges. Szóval ebben az esetben mindenképp szükséged lesz könyvelőre.
2020. jún. 20. 09:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat.
2020. jún. 20. 17:10
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
Az időzítés nem a legjobb.
2020. jún. 26. 10:17
 5/11 A kérdező kommentje:

Látom, hogy most próbálnak változtatni rajta.

Írtam a NAV-nak, hátha tudnak mondani valami biztosat.

2020. jún. 26. 12:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ehhez nav, 100%-ra mondom, hogy meg lehet ezt így csinálni :) És még talán jobban is jársz a külföldi céggel, mert ott nem biztos, hogy élni fog az új 3milliós szabály.
2020. jún. 26. 12:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem csak ez miatt írtam nekik, de ha már írtam úgy voltam vele, hogy erre is rákérdezek. Majd meglátjuk mit írnak, ha egyáltalán fognak.
2020. jún. 26. 12:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kb hetente kérek állásfoglalásokat és mindig válaszolnak. Kötelező nekik. Van, hogy 5 napon belül válaszolnak, viszont összetettebb kérdésekben nagyon hosszú idő is lehet. Nekem most van egy elég bonyolult ügyem, amire február óta várok, már a minisztériumot is bevonták és nem jutottak dűlőre, úgyhogy európai állásfoglalást kérnek :D
2020. jún. 26. 12:42
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

Home office eleve csak alkalmazotti jogviszonynál van. Te nem a szabadúszásra gondoltál?

(home office: X cégtől megkapod a fix havi béredet, de otthon dolgozol. szabadúszás: akárhány cégnek dolgozhatsz, de a bevételt az elvégzett meló után kapod. utóbbit lehet KATA-val.)

2020. jún. 27. 16:05
 10/11 A kérdező kommentje:

#8 hol szoktál nekik írni? Én a nav oldalán a kapcsolatnál töltöttem ki a formot, de több mint 1 hét és még nem válaszoltak.

#9 egy külföldi cég hogyan alkalmazhat, ha Magyarországról dolgozol? Hol fizeted az adót? Ez a kérdés

2020. júl. 2. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!