Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A KATA-s "vállalkozók" színlel...

A KATA-s "vállalkozók" színlelt munkaviszonyát nem kellene megszüntetni?

Figyelt kérdés

Nem fair azokkal szemben akik adóznak és munkáltatótól is keményen vonják a közterheket, sokan pedig színlelt alkalmazásban vannak. Már mindneki KTA-zik: fodrász, programozó, orvosi asszisztens, stb. Napi 8 órában vannak sokan és egy cégtől (vagy céghálótól) kapják a pénzt, ami havi 1 millió forintig 25 ezer forint adót jelent. Alkalmazott esetén 1 milliót szuperbruttóra illik számolni, akkor az adó kb. 500ezer forint. Azaz más 20x annyi közterhet visel.

Nem kellene kicsit felülvizsgálni és szigorítani ezen? Legyen csak azoknak akiknek kitalálták!

2020. jún. 17. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Dehogyis, az egymilliós jelentési határ megmaradna, csak a 3milli/partner felett fizetne a partner (!) 40%-ot. De nem kell beszarni, ezt nem fogják így, ebben a formában meglépni, csak az ijesztgetés megy megint.
2020. jún. 17. 11:13
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Jelenleg is van ilyen szabály, az értékhatár most egymillió forint – jegyezte meg az elnök, ám hozzátette: nemcsak az összeget emelnék meg, de ki is egészítenék a passzust.

11, te tudod is, miről mondasz véleményt? Világosan ott van, megemelnék az 1millás határt az adatszolgáltatási ktelezettségnél.

2020. jún. 17. 12:07
 13/17 anonim ***** válasza:
87%
Bocsánat, e felett valóban esliklottam, elnézést.
2020. jún. 17. 12:16
 14/17 anonim ***** válasza:
25%
Dehogynem, dögöljön meg a szomszéd lova is.
2020. jún. 22. 19:54
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Igen, kicsit bosszant, hogy lóphasz adót nem fizetnek. De sokkal jobban bosszant, hogy én becsülettel befizetem a havi félmillát, de nem tudom használni, amit állítólag az adómból finanszíroznak. Ha beteg vagyok, magánban kell kivizsgáltatnom magam, mert nem akarok kórházi fertőzésben meghalni. Az óvónők, tanárok ki vannak égve, leszarják a gyerekeket, a felsőoktatást uniós pénzből tartják épp csak a víz felett, nyugdíjam meg úgyse lesz. De valahogy a fideszesek egyre többet lopnak. Én tőlük sajnálom, nem a katásoktól.
2020. jún. 27. 17:19
 16/17 anonim ***** válasza:
58%

Sztem ez jó ötlet.

Majd drágább lesz miatta a programozó, a projekt menedzser, az összes építőipari kisvállalkozó, és még ki tudja mi.

Nem baj, a vállalkozót nem éri kár. A többiek majd megfizetik a különbözetet. 😁

2020. júl. 16. 21:54
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
fontos volt kiemelni...
2020. aug. 11. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!