Szja befizetés menete?
ingatlanból lett bevételem, amit feltüntettem a bevallásban, de hol kell nekem ezt befizetni? semmilyen levelet nem kaptam a navtól, hogy hova utaljam a pénzt, mint ahogy kaptam az illetéknél lakás vásárlásánál.
Ezt írja az eSZJA oldalon: Önnek nem keletkezett befizetendő, visszaigényelhető adója.
a bevallásban pedig:
Az adóbevallás alapján fizetendő adó (77. + 78. sor) (adónemkód 103)
2 x... összeg
Most akkor mi van?
2 év után adtam el, nav kalkulátora alapján csináltam a kalkulációt, szóval adóköteles.
2019. évi adófizetési kötelezettség menüpontnál meg már ezt írja
79. Az adóbevallás alapján fizetendő adó (77. + 78. sor) (adónemkód 103)
x összeg
80. A visszaigényelhető adó, adóelőleg (a 76. és a 64. sorok különbözete) (adónemkód 103)
00
Csak én azt hittem, hogy kapok valami levelet, hogy ennyi adóm keletkezett, fizessem be ide és ide
Bevallás kitöltési útmutatójában benne van, hogy miként fizetheted meg, ha keletkezik befizetnivalód.
Az illetéket a NAV szabja ki határozattal, mivel azt Ő állapítja meg. Minden határozatból küld az adózónak és értesíti róla, miként, hova, mikor kell az illetéket megfizetni.
Most nem határozattal vetettek ki kötelezettséget, és nem a NAV, hanem Te, mint adózó önadózással bevallottad az adóköteles jövedelmeidet. Vagyis Te állapítottad azt meg, hogy mennyi fizetendőd van. SZJA-t 103 adónemen tartják nyilván.
NAV Személyi jövedelemadó magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számla (röviden: NAV SZJA beszedési számla)
számlaszám: 10032000-06056353-00000000
Adózonosító jeled pontosan írd be a közleménybe, minden más megjegyzés elhagyható.
... vagyis a költségvetés májára gondoltál... :)
Nem a NAV teszi el zsebébe a befizetésed. Az is csak egy munkahely, mint például egy gyár, csak más feladatokkal, más munkáltatóval.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!