Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A koronavírusra való tekintett...

A koronavírusra való tekintettel vissza tudom igényelni esetleg a TB-met?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, házas, a vírus időszaka alatt munkanélküli voltam, nulla keresettel (február 1-től június 5-ig). Így, hogy nem volt keresetem, nagyon sokat számított az a majdnem 8000 forint, amit be kellett fizetnem havonta, és érdekelne, hogy esetleg ezt vissza tudom-e igényelni az államtól, és ha igen, akkor kérlek segítsetek abban, hogy hogyan tudnám.

Nagyon köszönöm előre is! :)

2020. jún. 10. 14:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Hát így utólag nem sok esélyt látok rá. Akkor kellett volna februárban igényelni az önkormányzatnál szociális alapon, hogy átvállalják a tébét. De így utólag szerintem már nincs mit tenni.
2020. jún. 10. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Nem.

Mikor munkanélkülivé váltál kérvényezhetted volna a tb mentességet. De ilyen a világon nincs hogy majd utólag vissza fizetik.

2020. jún. 10. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
72%

" a vírus időszaka alatt munkanélküli voltam,"

És beregisztráltál a munkaügyi központba álláskeresési támogatásért? (gondolom, hogy nem)

Ha nem miért nem?

2020. jún. 10. 14:31
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Így van, utólag nem igényelheted vissza, a munkanélkülivé váláskor igényelhetted volna a mentességet. Viszont ha házas vagy és a párod akár csak minimálbért is keres, már valószínű, nem felelsz meg a szociális rászorultság feltételeinek.
2020. jún. 10. 14:31
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

3-as, nem vagyok jogosult munkanélküli segélyre, mert annak feltétele, hogy az előző két évben meglegyen 360 ledolgozott munkanapom, viszont én tavaly érettségiztem, azóta dolgozom csak (plusz a nyári diàkmunka), így ez sajnos nem jön ki. Igazából semmilyen segélyre nem voltam jogosult.

2020. jún. 10. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Abban viszont semmit nem befolyásolt volna hogy kérvényezhess tb mentességet.
2020. jún. 10. 15:01
 7/13 anonim ***** válasza:
48%
Pontosan, én is ezért kérdeztem (3-as vagyok) - hiába húztatok le. Ha beregisztrált volna, akkor máris van egy papír a kezében, hogy nincs jövedelme és akkor - ha a családban is alacsony a jövedelem, megkaphatta volna a mentességet. de így, utólag már nem.
2020. jún. 10. 17:35
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

3-as, a mentesség igénylésének nem feltétele a regisztrációa munkaügyi központba. A kérvényhez nem kell igazolást csatolni, hogy nincs jövedelme, elegendő nyilatkoznia róla.

Viszont az egy főre jutó jövedelem, aminél a mentességet megadják, annyira alacsony, hogy házasként, ha a másik fél dolgozik, szinte szóba se jön, hogy jogosult legyen valaki.

2020. jún. 10. 21:09
 9/13 anonim ***** válasza:
31%

Tudom, hogy nem feltétele, meg nem kell igazolást csatolni, de akkor már van egy papírja arról, hogy nincs munkája.

Mindegy, belefáradtam már abba, hogy állandóan félreértelmezik a szavaimat, belekötnek, lepontoznak, aztán még én magyarázzam meg, hogy mit írtam :-(

Sokszor válaszolok, teljesen jót, a kérdező meg azzal foglalkozik, akik belekötnek, a jó választ meg se találja, stb. Néha úgy érzem ez a gyakori nem másról szól, csak a kötözködésről :-(

2020. jún. 11. 10:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as/9-es, én felpontoztam a válaszaidat...
2020. jún. 11. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!