A koronavírusra való tekintettel vissza tudom igényelni esetleg a TB-met?
21 éves vagyok, házas, a vírus időszaka alatt munkanélküli voltam, nulla keresettel (február 1-től június 5-ig). Így, hogy nem volt keresetem, nagyon sokat számított az a majdnem 8000 forint, amit be kellett fizetnem havonta, és érdekelne, hogy esetleg ezt vissza tudom-e igényelni az államtól, és ha igen, akkor kérlek segítsetek abban, hogy hogyan tudnám.
Nagyon köszönöm előre is! :)
Nem.
Mikor munkanélkülivé váltál kérvényezhetted volna a tb mentességet. De ilyen a világon nincs hogy majd utólag vissza fizetik.
" a vírus időszaka alatt munkanélküli voltam,"
És beregisztráltál a munkaügyi központba álláskeresési támogatásért? (gondolom, hogy nem)
Ha nem miért nem?
Köszi a válaszokat!
3-as, nem vagyok jogosult munkanélküli segélyre, mert annak feltétele, hogy az előző két évben meglegyen 360 ledolgozott munkanapom, viszont én tavaly érettségiztem, azóta dolgozom csak (plusz a nyári diàkmunka), így ez sajnos nem jön ki. Igazából semmilyen segélyre nem voltam jogosult.
3-as, a mentesség igénylésének nem feltétele a regisztrációa munkaügyi központba. A kérvényhez nem kell igazolást csatolni, hogy nincs jövedelme, elegendő nyilatkoznia róla.
Viszont az egy főre jutó jövedelem, aminél a mentességet megadják, annyira alacsony, hogy házasként, ha a másik fél dolgozik, szinte szóba se jön, hogy jogosult legyen valaki.
Tudom, hogy nem feltétele, meg nem kell igazolást csatolni, de akkor már van egy papírja arról, hogy nincs munkája.
Mindegy, belefáradtam már abba, hogy állandóan félreértelmezik a szavaimat, belekötnek, lepontoznak, aztán még én magyarázzam meg, hogy mit írtam :-(
Sokszor válaszolok, teljesen jót, a kérdező meg azzal foglalkozik, akik belekötnek, a jó választ meg se találja, stb. Néha úgy érzem ez a gyakori nem másról szól, csak a kötözködésről :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!