Milyen következményei lehetnek, ha így állítottam ki számlákat?
Nemrég indítottam egyéni vállalkozást, eddig csak néhány számlát bocsátottam ki. A napokban egy ismerősöm viszont felhívta rá a figyelmem, hogy a nevem mellett nem szerepel az e.v. rövidítés, csak a nyilvántartási szám, emiatt pedig akár meg is büntethetnek.
Rákérdeztem a könyvelőmnél, aki azt válaszolta, hogy bár valóban erősen ajánlott feltüntetni, azonban ellenőrzés során maximum figyelmeztetnek a mulasztásra. Hiszen ha a nyilvántartási szám szerepel, akkor abból már egyértelműen beazonosítható, hogy egyéni vállalkozóról van szó. Ezután természetesen ügyelek rá, hogy a jövőben már ez is rajta legyen a számlákon, viszont kell-e aggódnom a már kiállítottak miatt? Büntethetnek-e, és ha igen, mekkora összeggel?
ez mulasztási bírság lenne
sztornózd a meglévőket és állítsd ki újra.. bár pár darab miatt kezdő vállalkozónál nem lesz semmi, max ejnye bejnye. Nav sincs ott mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!