Ha több pénzt kapok bankszámlára, mint amennyi a hivatalos bejelentett fizetésem, akkor milyen következményeket von maga után? Kell-e külön adóznom vagy fizetni valamit?
Ha jogosulatlanul kaptad (pl. véletlenül), akkor vissza kell adni.
De gyakoribb, hogy pótlékok és túlóradíjak miatt kapsz többet. Azzal semmi dolgod, csak örülj neki. A járulékokat a munkáltató erre vonatkozóan is levonja és fizeti, te a nettót kapod.
"Tehát a többi pénz, ami után se ő, se én nem adózom, (amit kézbe kapok) az után nem kéne valakinek fizetni?"
Dehogynem, mindkettőtöknek kéne. Épp azért adja készpénzben, hogy ne legyen nyoma, így a cég is spórol, meg te is.
Elég sok cég csinálja ezt így Magyarországon. Minden munkásuk minimálbérre van bejelentve, az után adóznak, a többi meg megy zsebbe.
Azt nem tudom, hogy ha lebukik a cég, akkor őket és a munkásokat mennyire bírságolják, de nyilván szép nagy szemmel látható összeg lesz.
"Mert szerintem ezután már nem adózik"
Ennyire hülye nem lehet...
Annyira csak nem hülye a főnök, hogy a fekete béred is a bankszámládra utalja... :(
Nem lehet, hogy jutalmat kaptál így év végére? Hivatalosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!