Ha a számlán nem kötelező feltüntetni a fizetési határidőt, akkor miért nem lehet például így feltüntetni, hogy "8 nap", azaz nem konkrét dátumot írok ?
A teljesítési dátumot is rá lehet írni ilyen módon ?
Sokszor probléma, hogy nem tudom a pontos teljesítést, csak úgy nagyjából, hogy 2 hét.
Mivel foglalkozol, hogy nem tudod megállapítani a teljesítés dátumát?
Amúgy azt nem lehet ily módon, oda konkrét dátum kell.
Semmi különös nincs a foglalkozásomban, csak termelő tevékenység és sosem tudom pontosan, hogy mikor lesz kész a munka. A számlát viszont már előre meg kell írnom, mivel előzetesen utalják az összeget, aztán, ha kész, akkor postázom sok esetben.
Olyan számlát már többször láttam, hogy
10-én készült a számla
10-e volt ráírva teljesítésnek
, viszont csak 15-én postázták.
Ez sem gömbölyű valahogy.
Ha előre fizetnek, akkor figyelj, mert lehet kötelezett lennél előlegszámla kibocsátására.
Azzal amúgy nincs gond szerintem, higy egy 10-én kiállított számla, csak 15-én kerül postázásra.
Nem csinálok magamnak plusz munkát.
Az utalás dátumával kiállítom a számlát, így biztos nincs ebből probléma. Csak a teljesítést ez esetben hosszabb időre írom, hogy biztosan beleférjek.
De így meg többször előfordul, hogy már tudnám korábban postázni, de csak a teljesítési dátumon postázom.
Nem tudom, hogy nincs erre semmi egyszerűbb megoldás ?
A teljesítést lehetne maximum dátumként is meghatározni. Aztán a postai papírok meg igazolják, hogy ezen időn belül mikor lett a valóságban postázva.
"Az utalás dátumával kiállítom a számlát, így biztos nincs ebből probléma"
Azt csak gondolod...
Miért vétek ellene ?
Előleg számlát kellene kiállítanom ez esetben ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!