Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nav adovisszetéritéshez...

Nav adovisszetéritéshez megadhatom rokonom bankszámlaszámát akinek más a neve?

Figyelt kérdés
felmondtam a bankszámlámat a virus elött, ujat akartam kötni de hirtelen önkéntes karanténba kerultem. nyakamon a bevallási határidő, adovissszatérités jár, ugyfélkapun véglegesiteni tudnám, de nincs bankszámlám s nem akarnék kimozdulni. nem tudok betegségre hivatkozni, mert egészséges vagyok, csak igy látom jonak. ha rokonom nevét számlaszámát irom be az adovisszatéritéshez, azt is elfogadják?
2020. máj. 15. 22:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogják utalni oda is, igen. De lehet lakcímre kérni a pénzt és akkor a postás házhoz viszi neked.
2020. máj. 15. 23:33
 2/10 A kérdező kommentje:
attol tartok h mire kijön változik minden s akkor meg dolgozom. de most szerdáig el kell intézni. akkor mi van ha nem vagyok otthon s jön? az a baj rokonnál lakom a lakcimkártyámon más van. ha bedobnak értesitot odaadják a pénzt a postán ha más cim van a lakcimkártyán?
2020. máj. 15. 23:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. máj. 16. 00:07
 4/10 anonim ***** válasza:

A bevallás kitöltési útmutatójában is benne van, hogy saját bankszámlaszámot adjunk meg. Ugyanis utalásnál nem csak számlaszámot kell megadni, hanem a "jogosult/kedvezményezett" nevét is. Az lennél Te. Ha Kis Viktóriát írnak, és Kovács Ádám a bankszámla tulajdonos, nem biztos, hogy a bank jóváírja a számlán, mert a számlatulajdonos nem egyezik azzal, akit jogosultként megjelöltek.

"A visszaigényelt összeget csak Önnek utaljuk vissza, ezért más személy adatait, vagy más személy számlaszámát ne adja meg!"

Viszont lakcímre kérésnél ez nem probléma. Egy Átvezetési/kiutalási kérelem (17-es nyomtatvány) esetén sem, mert ott konkrétan meg lehet adni, hogy ki a valódi számlatulajdonos, ha nem a Tied a bankszámla. Ott ezt tudják külön kezelni, bevallásnál nem valószínű.

De ha jelentkezik olyan, akinek ez "bevált", akkor visszavonok mindent. :)

2020. máj. 17. 07:23
 5/10 A kérdező kommentje:
mivan ha megteszem s nem váéol be, nem kapom meg a pénzt? akkor mi a teendő?
2020. máj. 17. 08:42
 6/10 A kérdező kommentje:
váéol=válik
2020. máj. 17. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor marad a 17-es nyomtatvány. Ez arra szolgál, hogy ami jár Neked, azt visszakaphasd.
2020. máj. 18. 05:39
 8/10 A kérdező kommentje:
És ennek van valami plusz költsége? Vagy ha az ugyfélkapunk keresztul csinálom akkor még a nyomtatvány árát se kell megfizetni?
2020. máj. 18. 09:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs költsége sehogyan sem. Nincs ára a nyomtatványnak, be lehet csak simán küldeni.
2020. máj. 18. 11:22
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi. hát akkor lehet megprobálom az idegen számlát. s utána megirom, mi lett a gyakorlat
2020. máj. 18. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!