Kettős könyvvitel vagy a beszámoló készítési kötelezettség a nagyobb halmaz?
Konkretizálva a kérdést, a következő állításokat találom mindenhol: 1. Kettős könyvvitelt vezető vállalkozások kötelesek éves beszámolót készíteni, majd a következő állítás: 2. Pénzügyi beszámolót készítő vállalkozások kötelesek azt kettős könyvvezetéssel alátámasztani.
Ez így eléggé róka fogta csuka szituáció. Tehát az egyik nem válaszolja meg a másikat, hanem oda-vissza hivatkozik.
Tudnátok segíteni, hogy melyikből melyik következik és hol vannak a kivételek?
Ezt már megtettem, viszont nem vagyok jogász, és sajnos nem tudom egyértelműen értelmezni.
Nekem a törvény alapján az jön le, ha egyszerűsített beszámolót készít a gazdálkodó, akkor elég az egyszeres könyvvitel, ha az 5-6. § lehetővé teszi. Viszont ezt követően kezdek elveszni és nagyon nehezen tudom értelmezni, hogy kire mi vonatkozik. Többek között ezért tettem fel itt ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!