Kell vámot fizetnem vagy sem?
Sziasztok. 27 ezer és 10 ezer forint értékben rendeltem usából két csomagot .A 10 ezreset ma megkaptam a nagyobb összegű pedig nem, holott előbb küldtek arról azaz tegnap emailt hogy megvámolták és min. 5990 Ft +nav +áfa.
Csak néztem egy nagyot ugyanis én a rendeléskor fizettem adót és vámot ami 5000 volt együtt.Felhivtam ugyintezot(DHL) és azt mondta semmit nem kell fizetni majd. Ma meglepetésszerűen a késóbb oeaditt rendelés megérkezett a nagyobb összegű pedig nem. Ma megint felhívtam a dhlt és egy férfi vette fel ezúttal aki azt mondta min 8000 Ft lesz!!!

Ha véletlenül volna egy "DDP" fuvarparitás a számlán, az nagy segítség lenne. Mondjuk a számok alapján is megvan az ÁFA (Subtotal-kedvezmény+szállításnak épp a VAT a 27% ÁFÁ-ja). A DHL SMS mondatában fontosa, a HA az elején.
"Rendeléskor biztosan nem fizettél vámot meg adót. Ezeket a magyar hatóságok szabják ki a csomag vámolásakor."
Nem egészen. Ugyanis lehetséges akár 3. országból is úgy feladni árut, hogy a vámolás és ÁFA is benne legyen, lásd még DDP fuvarparitás. Általában a nagyobb hálózatoknál így szokott lenni. De még Aliról és a társairól is lehet úgy rendelni, hogy az már vámolva, ÁFA-fizetés nélkül érkezzen meg.

16os: miért a kérdező az életképtelen és nem az, aki nem képes elolvasni egy kérdést, mint te? A kérdező nem fizetett semmit a DHLnek, a boltnak fizetett csak. A DHL meg hol azt mondja, hogy kell fizetnie, hol meg azt, hogy nem kell fizetnie áfát meg vámkezelési díjat.
Azt már előtted is megállapították, hogy a DHL nem vámot, hanem vámkezelési díjat és ÁFÁt kér. Ez nem volt kérdés, szóval mielőtt leéletképtelenezel valakit, tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni.

17
Amikor rendelsz ott az opció hogy DHL vámkezeléssel. Attól merta bolt oldalan fizetted ki attól az még a DHLhez ment. Látom soha nem rendeltél még külföldről.

ááá sose rendeltem még külföldről, azt se tudom mi az a külföld. Ezért azt sem tudom, hogy vannak boltok USAban, amelyek úgy bátorítják a külföldi látogatókat vásárlásra, hogy a vevő kifizet mindent előre és nem kell a vámkezeléssel és egyebekkel bajlódnia, mert ők elintézik.
És ezért én tudatlan meg nem hittem el, hogy a bolt nem csak viccből fizettette ki az áfát előre és most megtudtam tőled, hogy igazából lenyúlta és a vevő kétszer fizethet áfát plusz még a dhl díját is ki kell fizetnie.
Hogy mire mennének az emberek ilyen okos gyks hozzászólások nélkül, mint a tiéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!