Kell vámot fizetnem vagy sem?
Sziasztok. 27 ezer és 10 ezer forint értékben rendeltem usából két csomagot .A 10 ezreset ma megkaptam a nagyobb összegű pedig nem, holott előbb küldtek arról azaz tegnap emailt hogy megvámolták és min. 5990 Ft +nav +áfa.
Csak néztem egy nagyot ugyanis én a rendeléskor fizettem adót és vámot ami 5000 volt együtt.Felhivtam ugyintezot(DHL) és azt mondta semmit nem kell fizetni majd. Ma meglepetésszerűen a késóbb oeaditt rendelés megérkezett a nagyobb összegű pedig nem. Ma megint felhívtam a dhlt és egy férfi vette fel ezúttal aki azt mondta min 8000 Ft lesz!!!

Van olyan pl. az ebayen, hogy előre fizeti a vámot és áfát ha az eladó a Global Shipping Program keretében árulja a termékét. (This amount includes seller specified domestic shipping charges as well as applicable international shipping, handling, and other fees.)
Szóval könnyen lehet, hogy már kifizette előre a kérdező.
Kérdező, egyszerű a megoldás: igazolod, hogy kifizetted a vámot és áfát. Esetleg felveszed az eladóval a kapcsolatot ha nincs erről papírod és továbbítod az igazolást a DHLnek.

Ha jól számolom, ez a 27e ft-nyi áru az kb. 85-90 dollár. Erre vámot nem, de ÁFA-t kell fizetned... Ami 7200 ft körül van (27%)
"Ha cégtől rendelsz magánszemélyként, akkor megint más a helyzet. Sok weboldalon (pl.: eBay-en is) az árusító nem magánszemély, hanem cég, úgyhogy erre figyelj oda! Ilyenkor 22$-ig vám- és ÁFA mentes a csomagod, 22$ és 150$ között 27% ÁFÁt kell fizetned, de vámot nem"

kÖSZI A KÉPET..
Akkor ahogy a 4-es írja, ezt mutasd be a DHL-nek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!