Ha egy könyvelő nem hajlandó csalni, abból nem lesz sikeres könyvelő?
1
A fejemből. Tapasztalatok alapján.
a könyvelők könyvelnek, nem csalnak, nem becsületeskdnek.. Könyvelnek. Bepötyögik az adatokat a gép meg kidopbja az eredményt..
Mit tudna csalni ?
Azért egy könyvelő melója nem csak annyi, hogy bepötyögi a gépbe, a gép meg kidobja a számot :D Aki ezt állítja, az nem látott még közelről könyvelést.
Nyilván ha valaki adót csal, vagy egyéb ilyesmit csinál, akkor más fajta ügyfélköre lesz, ami rövid távon lehet, hogy jövedelmezőbb. Hosszabb távon, viszont akár 8 év letöltendő is lehet :D
Meg kérdés, hogy mit tekintünk csalásnak...
Hát én sose "csaltam" senki kedvéért, viszont a kiskapukat kihasználtam, amikor csak lehetett. Az viszont nem a csalás kategória.
Mégis könyveltem 27 évig... :)
A jó könyvelő nem csal, csak kihasználja a kiskapukat. A könyvelő ismerősöm is mindig tudja mikor simlis az ügyfele, ilyenkor azért szól neki, hogy ezt és ezt nem kéne, illetve ha nincs beavatva, nem tud a dologról, akkor nem fogja bevédeni az ügyfele seggét egy revízión. Nem a könyvelő felel a leadott számlákért, hanem az ügyvezető.
Amúgy jó könyveléshez jó ügyfél is kell, aki rendesen hozzá az anyagot, és megbeszéli a dolgait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!