Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem ad számlát a fodrász?

Miért nem ad számlát a fodrász?

Figyelt kérdés

A fodrászom egyéni vállalkozó, KATÁt fizet. Nem vagyok nagyon jártas az adózásban, de még sose kaptam tőle számlát. Nem kötelező számlát adni?

Ha nem állít ki számlákat, mivel igazolja ő (vagy a könyvelője), hogy mennyi volt a bevétele abban az évben, mármint, hogy pl. belefért-e a KATA felső határába? Vagy hogy működik ez?

Egyébként pedig, ha adna is számlát minden kuncsaftjának, attól még azokat a számlákat elégetheti és mondhatja azt a NAV-nak, hogy nem lépte túl a KATA keretet, nem? Valaki el tudná magyarázni, hogy ezt hogyan ellenőrzik? Nagyon kíváncsi lennék rá.

Köszönöm!

2020. ápr. 25. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Valószínűleg azért nem ad számlát, mert visszájáró vendége vagy és tudja, hogy nincs közöd a Nav-hoz... és mivel bőven meghaladná a bevétele a határt, így rajtad "spórol" a számlákkal. És nem, számlát elégetni nem tudja, mivel sorszámozottak.
2020. ápr. 25. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
egy idegen férfifodrász ezt csinálta mikor először mentem ismeretlenként félt tőle hogy ellenőr lehetek megírta a számlát, a hajvágás közben azért okosan ki is kérdezett miújság velem, következőleg már nem adta, zsebbe dolgozik :D viszont ez csinálta először mivel nagyon ritkán járok évi 2-3 alkalommal max, hogy mikor új lett a száma és el szerettem volna kérni elhárította azzal hogy nem szívesen adja meg mert felzaklatja a sok hívás és nem szívesen fogadja. lehet csak az volt a baja hogy nem borravalóztam nemtudom. azóta nem jártam nála, én sem vettem szívesen hogy minden alkalommal el kell addig sétálni és szeméylesen megkérdezni hogy vállal-e, úgy túnik megvan a jól bevált vendégköre
2020. ápr. 25. 21:02
 3/6 A kérdező kommentje:

Ertem, koszonom!

De hiaba megvan a vendegkor, nehany embernek kell szamlat adnia, mert megsem lehet 0 a bevetele, nem? Vagy azt a par darabot utolag otthon megirja maganak?

Egyebkent ugy sem tudja elegetni a szamlakat, hogy mondjuk az utolso szaz darabot? Es akkor a sorszamok megvannak egymas utan szepen.

2020. ápr. 25. 23:35
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Normális vállalkozó vezeti a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartó lapját (amúgy kötelező is). Szóval nem tudja elégetni, nyoma van a vételnek is.

Lehet amúgy este leül, telefonkönyv kinyit ls ír random 15 számlát (megtörtént eset). De ugyanezt akár nyugtákkal is, úgy még egyszerűbb.

2020. ápr. 26. 01:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Számlát nem köteles adni. De legalább nyugtát igen.

Számlát kérésre viszont köteles adni.

A számlatömb szigorú számadású nyomtatványnak minősül, nyilván kell tartani a vele kapcsolatos dolgokat.

Számlatömb több példányos.

Elégeti a számlát? Melyik lenne ilyen ostoba?

Utólag bármikor töltögetheti kedve szerint a nyugtatömböket/számlákat, hogy bevételt papírozzon le. Azért is szorgalmazták, hogy náluk is legyen online pénztárgép.

2020. ápr. 26. 05:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, azt hiszem, hogy összeállt egy alapvető kép a dologról!
2020. ápr. 26. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!