Miért nem ad számlát a fodrász?
A fodrászom egyéni vállalkozó, KATÁt fizet. Nem vagyok nagyon jártas az adózásban, de még sose kaptam tőle számlát. Nem kötelező számlát adni?
Ha nem állít ki számlákat, mivel igazolja ő (vagy a könyvelője), hogy mennyi volt a bevétele abban az évben, mármint, hogy pl. belefért-e a KATA felső határába? Vagy hogy működik ez?
Egyébként pedig, ha adna is számlát minden kuncsaftjának, attól még azokat a számlákat elégetheti és mondhatja azt a NAV-nak, hogy nem lépte túl a KATA keretet, nem? Valaki el tudná magyarázni, hogy ezt hogyan ellenőrzik? Nagyon kíváncsi lennék rá.
Köszönöm!
Ertem, koszonom!
De hiaba megvan a vendegkor, nehany embernek kell szamlat adnia, mert megsem lehet 0 a bevetele, nem? Vagy azt a par darabot utolag otthon megirja maganak?
Egyebkent ugy sem tudja elegetni a szamlakat, hogy mondjuk az utolso szaz darabot? Es akkor a sorszamok megvannak egymas utan szepen.
Normális vállalkozó vezeti a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartó lapját (amúgy kötelező is). Szóval nem tudja elégetni, nyoma van a vételnek is.
Lehet amúgy este leül, telefonkönyv kinyit ls ír random 15 számlát (megtörtént eset). De ugyanezt akár nyugtákkal is, úgy még egyszerűbb.
Számlát nem köteles adni. De legalább nyugtát igen.
Számlát kérésre viszont köteles adni.
A számlatömb szigorú számadású nyomtatványnak minősül, nyilván kell tartani a vele kapcsolatos dolgokat.
Számlatömb több példányos.
Elégeti a számlát? Melyik lenne ilyen ostoba?
Utólag bármikor töltögetheti kedve szerint a nyugtatömböket/számlákat, hogy bevételt papírozzon le. Azért is szorgalmazták, hogy náluk is legyen online pénztárgép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!