Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az adóbevallásom most ebben a...

Az adóbevallásom most ebben a helyzetben hogyan tudnám elintézni?

Figyelt kérdés
Vissza kell fizetnem, a tervezet alapján. Ügyfélkapun láttam, de szerintem ez nem valós, mert 1 munkahelyem van régóta és ilyen még nem fordult elő. A NAV-hoz nem tudok bemenni, mert nincs ügyfélfogadás a munkáltatói igazolást meg gondolom megszeretnék hozzá nézni. Egyáltalán most mi a határidő ennek a rendezésére? Köszönöm.
2020. ápr. 22. 07:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Először nézd meg, hogy milyen adatokat használtak fel a tervezethez. Ha az nem egyezik azzal, ami a valóság, akkor tudod nekik jelezni, javítani a bevallást.

Az, hogy egy munkahelyed van, még nem jelenti azt, hogy nem keletkezhet szja fizetési kötelezettség, pl efo esetén.

Az is lehet, hogy igénybe vettél év közben valamilyen kedvezményt és az nincs benne feltüntetve, ilyenkor a nav csak azt látja, hogy kevesebb a kifizetők által levont adoelőleg, de azt nem, hogy miért. Be kell írni a gyereket, vagy a személyi kedvezményt, első házast, ami volt.

2020. ápr. 22. 08:49
 2/7 A kérdező kommentje:
A tervezetben van egy csomó összeg ami felvan tüntetve a munkáltatóin meg 3 összeg (jövedelem összege, levont adóelőleg, egészségügyi járulék) ami egyezik is, de a többit nem tudom mivel összehasonlítani. Nem történt semmi, se gyerek, se házasság, nem vettem fel semmit.
2020. ápr. 22. 09:12
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Ellenőrizd le a munkáltatói igazolás és a bevallástervezet adatait. Ha az egyezik, akkor a tervezet jó, és valószínűleg a munkahelyed vont le év közben kevesebbet, ezért kell még befizetni.

Más jövedelmed nem volt? Vagy valamilyen adókedvezmény?

Elvileg ott az ügyfélkapus felületen, ahol megnézted, tudod módosítani is. Van ilyen opció, de még sose mentem bele, mert nekem jó volt.

2020. ápr. 22. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Én első körben a munkahelyemen kérdezném meg a könyvelőt. Ő valószínűleg csak ránéz és már tudja is az eltérés okát.

Vagy hívd fel a NAV-ot. Most biztosan nem kell bemenni, ha nem muszáj, és ők is annak örülnek, ha nem személyesen intézik az emberek az ügyeiket.

2020. ápr. 22. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
79%

Ezt tényleg a munkahelyi könyvelővel kellene kezdeni, első körben jelenleg e-mailben.

Mert vagy:

- a NAV hibázott (nyilván ritkán, de ez is előfordulhat)

- a munkahelyed hibázott (akkor sajnos nem kizárt, hogy be kell majd még fizetned)

- volt egyéb jövedelmed, ami után magadnak kellett volna az adót megfizetned, és nem tetted, pl. eladtál ingatlant, vagy akármi (ezt biztos, hogy be kell majd fizetned.

De hogy ezek közül melyik, azt mi innen nem tudjuk megállapítani.

2020. ápr. 22. 09:35
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

A munkáltatótól kapott papíron mi a 3 összeg?

Egy családtagomnál fordult elő tavaly, hogy a munkáltató (10+éve ott dolgozik, semmi más jövedelem/kedvezmény nincs) év közben valahogy többet volt le, és bevallásnál valami 15 ezer visszajárt. A munkáltatótól kapott papíron is látszott ez. Úgy értem, ha utánaszámolsz, mennyit kellett volna vonni, és mennyi volt a tényleges levonás.

2020. ápr. 22. 10:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Tedd fel a személyes adatok kitakarásával a munkáltatói igazolást és a nav tervezetet.

Azok alapján valószínűleg meg tudja valamelyikünk mondani, hogy mi az oka az eltérésnek és mit kell tenned.

2020. ápr. 22. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!