Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 4 évvel ezelőtti tb tartozás!...

4 évvel ezelőtti tb tartozás! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Az ügyfélkapumban kotorászva rá kellett jöjjek, hogy kb fél év tartozásom van. Amikor kijártam a sulit, elmentem 2 éves felnőttképzésre, és a szüleim kérvényezték a városi önkormányzatot, hogy vállalja a tb-met arra az időre.Ezt egy ideig Édesapám intézte, de sajnos nem sokra rá meghalt, Édesanyám pedig nem tudta, hogy Decemberben le fog járni tb-m és nem ment vissza az önkormányzathoz Decemberben, így abban a hitben töltöttünk el fél évet, hogy a tb-met fizeti az önkormányzat. Utána elkezdtem dolgozni, és a munkáltató állta a tb-t de arra a fél évre kiesés van. Ilyenkor lehet kérelmezni a tartozás elengedését? Ha igen hogyan? Sajnos most nem tudnék kifizetni annyi pénzt, főleg, hogy fizetetlen szabin vagyok.. a NAV-nak még nem szúrt szemet a dolog, de rendezni szeretném valahogy.. Ilyen helyzetben jár büntetés ha észreveszik, vagy csak visszamenőleg kifizettetik?

2020. ápr. 17. 14:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz, nagyon szépen köszönöm! :)
2020. ápr. 17. 17:41
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

Amit én ajánlani tudok:

Kérvényezd, hogy engedjék el a tartozást. Írd meg a kérvényben, hogy előző időszakra rászorultság miatt mentesítettek a járulék fizetése alól. A hátralék még olyan időszakban érint, amikor még semmiféle jövedelemmel nem rendelkeztél, viszont a rászorultság újbóli megállapítását elfelejtetted kérvényezni, amit utólag már nem tudsz megtenni. Jelenleg sincs lehetőséged megfizetni, mert a járványhelyzet miatt fizetés nélküli szabadságon vagy.

Összeget nem kell ráírni, csak azt, hogy az "Önöknél fennálló tartozásom" fogalmazod bele a kérvénybe.

Benyújtod, 30 nap az elbírálás, küldenek róla határozatot, hogy mi az eredmény.

Nagy az esélyed, hogy elengedik, figyelembe véve az előzményeket. Én csatolnám hozzá másolatban a rászorultságokat igazoló hatósági bizonyítványokat (ha még megvannak).

Egy próbát megér...

Ha mégsem engednék el, akkor kérj rá automatikus részletfizetést, ott nincs vagyonfeltárás az elbírálás során.

"NAV-nak még nem szúrt szemet a dolog, de rendezni szeretném valahogy.."

Most nem folyik adó-végrehajtás, csak önkéntes befizetéssel csökkenhet a tartozás, végrehajtással nem.

Biztos lehetsz benne, hogy szemet szúrt, egyébként az ügyfélkapun sem látnád előírva a hátralékot. :)

2020. ápr. 18. 06:17
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Most kinyitott a munkahelyem, és ott is kavarnak a TB-vel, azt mondták adni fognak egy papírt, és menjek majd be vele az adóhivatalba.. Úgyhogy esélyes, hogy észreveszik majd, hogy van tartozásom.. Majd elválik mi lesz.
2020. ápr. 21. 21:15
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyfélkapun hol lehet megnézni az ilyen tartozást?
2021. jan. 15. 11:47
 15/15 anonim ***** válasza:

eBEV szolgáltatásokon belül kell keresned az adófolyószámlád. Azt kell lekérned.

A 2020. július 01. előtti hátralék a 124-es adónemen van nyilvántartva, az utána lévő pedig a 408-as adónemen.

2021. jan. 16. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!