4 évvel ezelőtti tb tartozás! Mit tudok tenni?
Az ilyen tartozás adó módjára behajtható.
Bízz benne, hogy utólag nem veszik észre... :)
Az önkormányzat nem "átvállalja", hanem menesít a fizetás alól. Az eredmény ugyanaz, neked nem kell fizetned, csak a pontosság végett.
Viszont a mentesítést soha nem utólag adja, hanem attól a naptól, amikor igényled.
A TB tartozás elévül annak az évnek az utolsó napjától számított 4 éven belül, amikor az adót meg kellett volna fizetni. Ha volt végrehajtási cselekmény, ez meghosszabbodik fél évvel.
Én nem aggódnám túl ezt a kb 40 ezer Ft-os történetet. Ha valaha megkeresnek miatta (nyugi egy levéllel kezdik, amiben érdeklődnek, volt-e jogviszonyod az időszakra, nem azzal, hogy viszik a házad), kérhetsz rá automatikus részletfizetést.
Minimális késedelmi kamat mehet rá, illetve elvileg kiszabható büntetés bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, de ilyen ügyben ezt még szerintem senkinél nem alkalmazták.
Ha édesanyád újra beadta a kérelmet az önkormányzatnál, amikor a mentesítésed lejárt (mondjuk nem értem, hogy intézhette ezt helyetted), arról kellett kapnia egy papírt, hogy a kérelmet átvették.
Azon rajta van, hogy hány napon belül kell határozatot hozniuk. Ha ez nem történik meg, panaszt lehet tenni. Viszont nem tudom, évekkel az esemény után erre van-e még lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!