Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kellene adóznom?

Hogyan kellene adóznom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a szituáció, hogy nagyon szeretek gépekkel foglalkozni, néhány gépet már összeraktam és eladtam.

Szeretnék évente 4-5-6 gépet összerakni használt alkatrészekből és eladni őket valamilyen apróhirdetéses oldalon, vagy profittal, vagy 0-ra kijövetellel, mivel csak hobbiból csinálnám a profit annyira nem érdekel.

Mivel nem igazán értek az adózáshoz, tőletek kérnék segítséget, hogy milyen módon tudnám ezt legálisan megoldani, viszont ugyanakkor ne jöjjek ki mínuszba, mivel csak 4-6 gépet raknék össze évente (nagyobb értékű gépek; kb. 200k-500k).

Azt elfelejtettem írni, hogy még tanuló vagyok.

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. ápr. 17. 11:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak!

Ez nem az "ingóságértékesítés" kategória. Ne vidd a kérdezőt a sötét erdőbe légyszí!

2020. ápr. 20. 05:29
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem foglalkozik ilyenekkel a NAV.

Illetve törvényileg illegális de szarnak rá

2021. febr. 27. 12:35
 13/15 anonim ***** válasza:
54%

"Illetve törvényileg illegális de szarnak rá"

A NAV-nak külön osztálya van arra, hogy az internetes kereskedéseket, eladásokat vizsgálja/ellenőrizze. Csak szólok...!

2021. febr. 28. 04:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezzel tisztában vagyok, de ha évi 4-5 gépről van szó, nagyon kicsi az esélye, hogy ellenőrizzék.

Ráadásul a kérdező szerintem még kiskorú, tehát nem tudna adózni.

Egy kis pénz keresésről van szó, nem milliókat tenne zsebre :D

2021. febr. 28. 10:17
 15/15 anonim ***** válasza:
54%

"Ráadásul a kérdező szerintem még kiskorú, tehát nem tudna adózni."

Az adózás kortól független. Gazdasági tevékenységet nem végezhet, csak nagykorú.

Egyébként a kérdező 19 éves, tehát már nagykorú.

2021. márc. 1. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!