Hogyan kellene adóznom?
Sziasztok!
Az lenne a szituáció, hogy nagyon szeretek gépekkel foglalkozni, néhány gépet már összeraktam és eladtam.
Szeretnék évente 4-5-6 gépet összerakni használt alkatrészekből és eladni őket valamilyen apróhirdetéses oldalon, vagy profittal, vagy 0-ra kijövetellel, mivel csak hobbiból csinálnám a profit annyira nem érdekel.
Mivel nem igazán értek az adózáshoz, tőletek kérnék segítséget, hogy milyen módon tudnám ezt legálisan megoldani, viszont ugyanakkor ne jöjjek ki mínuszba, mivel csak 4-6 gépet raknék össze évente (nagyobb értékű gépek; kb. 200k-500k).
Azt elfelejtettem írni, hogy még tanuló vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm!
Utolsónak!
Ez nem az "ingóságértékesítés" kategória. Ne vidd a kérdezőt a sötét erdőbe légyszí!
Szerintem nem foglalkozik ilyenekkel a NAV.
Illetve törvényileg illegális de szarnak rá
"Illetve törvényileg illegális de szarnak rá"
A NAV-nak külön osztálya van arra, hogy az internetes kereskedéseket, eladásokat vizsgálja/ellenőrizze. Csak szólok...!
Ezzel tisztában vagyok, de ha évi 4-5 gépről van szó, nagyon kicsi az esélye, hogy ellenőrizzék.
Ráadásul a kérdező szerintem még kiskorú, tehát nem tudna adózni.
Egy kis pénz keresésről van szó, nem milliókat tenne zsebre :D
"Ráadásul a kérdező szerintem még kiskorú, tehát nem tudna adózni."
Az adózás kortól független. Gazdasági tevékenységet nem végezhet, csak nagykorú.
Egyébként a kérdező 19 éves, tehát már nagykorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!