Be kell fizetnem a tb-t?
Adjál be új 20t1011-est amin megadod a biztosításod születésének napját (automatikusan is átmegy általában csak hónapok alatt) ha beadtad a tartozás csak a munkaviszonyra le nem fedett napokra fog fennállni, azt vizsont meg kell fizetni
utalással is megteheted
Igen, lehet.
Mondjuk megszűnt egy olyan munkaviszonyod 2020. január utolsó napján, amelyik előtte évekig fennállt. Így annak megszűnése után 45 napig nem kell fizetned magad után járulékot. Te bejelentkeztél járulék fizetésre 2020. február 01-jétől. A bejelentkezés alapján elő is írták a fizetendőket. Idő közben rájöttél, hogy nem is kellett volna bejelentkezned, mert van "passzív" 45 napod.
A 20T1011 nyomtatványon kijelentkezel 2020. 02. 01. dátummal a járulék fizetése alól. Az adatlap "B" pótlapján van egy olyan lehetőség, hogy "(5) téves bejelentkezés" miatt jelentkezel ki.
"Én úgy tudom, hogy 45 napig még biztosított vagyok"
Kizárólag akkor nem kell fizetned 45 napig még magad után járulékot, ha a megszűnt jogviszonyod legalább 45 napig fent is állt. Ha kevesebb napig állt fent (például 27 napig), akkor a kevesebb napig nem kell fizetned a járulékot (27 napig).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!