Kell-e az árfolyamnyereség után adót fizetnem?
Figyelt kérdés
Egy magyar értékpapírszámlán 2 éve vásároltam a londoni tőzsdén x részvényt. A jövőben szeretnék aktívan kereskedni, így úgy döntöttem, az Interactive Brokers-nél nyitok számlát. A jelenlegi számlámról a már megvásárolt részvényeket nem tudom „transfzerálni“, így eladom azokat, hogy 2 nappal később, az új számlán visszavásárolhassam.
Az volna a kérdésem, hogy ez esetben kell-e az árfolyamnyereség után 15%-ot fizetnem? (Nem oszatálékról van szó, a cég nem osztott eddig. )
2020. febr. 20. 20:52
2/2 anonim válasza:
Igen, de megkérdezhetem, hogy a meglevő részvényeket miért nem tudod átvinni az IB-hez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!