Pepejeans kérdése:
Mikor kell utalni a KATA-T?
Figyelt kérdés
.dik napja dolgozom ételfutárként (netpincér) másodállásban végzem mert az jelenlegi helyzetben csak két napot dolgozom az állandó munkahelyemen egyéni válallkzóként mikor kell utalni a KATA-T?2020. ápr. 12. 09:21
2/10 A kérdező kommentje:
értem de még csak 7:dik napja dolgozom akkoris?
2020. ápr. 12. 09:27
3/10 anonim válasza:
Akkor is a következő hónap 12-ig. Ha áprilisban lettél katás, akkor majd május 12-ig.
4/10 anonim válasza:
Elvileg van erre valami határidő, hogy minden hónapban hányadikáig kell, de valójában mindenki letojja. Év végére ne legyen több tartozásod 100 ezernél (azt hiszem) és akkor minden oké.
Ha év végén egyben fizetnéd be az egészet, akkor se szólna senki semmit. Van olyan aki mondjuk év elején elutalja az egész évre valót és nem foglalkozik vele többet.
5/10 anonim válasza:
Hivatalosan 12 de enis ossze vissza szoktam. Ha van elmaradasod ugyis szolnak.
6/10 anonim válasza:
Minden hónap 12-e a határidő (ha hétvége, akkor a rákövetkező munkanap) ,és mindig utólag fizetsz, szóval az áprilisit májusban. Ha márciusban indult a vállalkozásod, akkor már most kell fizetni 14én a márciusi teljes hónapot (tök mindegy hány napot dolgoztál).
7/10 A kérdező kommentje:
és emmilyen kivétel nincs ez alól értem ezt pl,ha kőzgyógyellátásban részesülsz ?
2020. ápr. 24. 16:25
8/10 anonim válasza:
Nincs. Befizetsz havi 50 ezret (legalább 36 órás állás mellett 25 ezret) és évi 12 millió bevételed lehet, úgy, hogy a kutyát nem érdekli mire költöd. Ennél hol akarsz kedvezőbbet?
9/10 A kérdező kommentje:
s mikor kell az egyszeri 5000 ft os vállalkozói adót fizetni az kata" val együtt s mi van ha az lemaradt?
2020. máj. 8. 16:33
10/10 anonim válasza:
5000 forint az az iparkamarai tagsági díj valószínűleg, éventek kell fizetni, annak az iparkamarának, ami a székhelyed szerint illetékes.
Én a helyedben rohadt gyorsan keresnék egy könyvelőt és 1-2 órás konzultáció keretében szépen elmesélné hogy mit kell csinálnod. (Állandó könyvelőt fogadni szerintem felesleges.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!