Egy sima, nem folyamatos teljesítésű számlán, mi a számviteli teljesítés dátuma?
Adott egy számla, egy egyszeri szolgáltatásról, rajta van: kelte (03.04) fizetési határidő (04.02) és teljesítés dátuma (04.02), ami ugye valójában az ÁFA teljesítésnek a dátuma. Na és mi a számviteli teljesítés? Mert a könyvelő program külön kéri a számviteli és külön az ÁFA teljesítés dátumát.
Köszi előre is.
De képzeld könyvelő vagyok, nem rég végeztem és most tanulok be, de a való életben tök más, mint a suliban ülve hallgatni, ráadásul be is dobtak a mélyvízbe! Nem tudom miért kell ilyen flegmának lenni. És igen, a program külön kéri.
Köszi a normális válaszokat.
Tippelgetve, azt mondanám, hogy 03.04.
És hibás a számla, ha egyszer vették igénybe. Ha nem hibás, akkor február és március. Teljesítés igazolás vagy megrendelő mit mond?
És igen, a programok külön kérik a számviteli dátumot, sőt olyan program is van, ahol van számla fejadat dátum, áfa, és számviteli dátum, ezen mi olyan meglepő. A régi világban, amikor csak 3al operáltunk, akkor az Áfa dátumot igazgattuk, és azt is vettük számviteli dátumnak, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!