Több lesz a fizetés, ha a járvány miatt a cégeknek és embereknek nem kell bizonyos járulékokat megfizetni?
Egy másik kérdésnél válaszoltam már erre, bekopizom ide is, de a lényeg, hogy a nettód megmarad, ugyanannyi lesz a fizud, ez a munkáltatókat segíti:
A rendelet szövegében az van, hogy a munkáltató mentesül a munkabér utáni közterhek megfizetése alól. Vagyis ugyanúgy levonja a járulékokat, viszont nem kell befizetnie az államnak. Ez a cégeket segítő intézkedés, nem az a célja, hogy a munkavállalónak több legyen a nettója. Igaz, közvetve így is több a munkavállaló nettója, mintha a cég elküldené őket. Lényeg a lényeg, ugyanúgy levonják tőled a 33,5%-ot, viszont a munkáltatódnak csak a 15%-ot, meg a 7.710-et kell befizetnie a közösbe, a többiből fenntarthatja a működését. Az megint egy érdekes kérdés lesz, hogy hogyan kell ezt majd könyvelni a jövőben. Elengedett követelés? Támogatás? Egyéb bevétel, stb, stb...
"okát tudom, a követkeményére lennék kíváncsi"
a kérdésért még szerintem nem nézett senki hülyének, de most már az első válasz után nehéz ellenállni, már bocs.
szerinted annak a következménye akkor az, hogy a cégek mégis kockáztatják, hogy csődbe mennek, csak hogy te több fizetést kapj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!