Adókedvezmény érvényesítése fogyatékosság után?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Laktózérzékeny vagyok sok éve, ezt tudomásul vettem, kész. Kértem a háziorvost már több évvel ezelőtt, hogy csináltasson nekem vérvételt erről, hogy legyen róla papírom is, de sztk-ba nem csinálták meg, akkor meg nem telt tizenxezer ft arra, hogy megcsináltassam. Aztán nem régen voltam nála és mondta, hogy csináltassam meg, mert jár rá adókedvezmény és vissza is tudom igényelni 5 évre. Bejelentkeztem, megcsináltattam, lassan lesz eredmény. 15e ft, plusz utazás, plusz bébiszitter plusz szabadság.. mindegy, megcsináltattam. Most viszont azt olvasom, hogy csak az igazolás kiadásának időpontjától jár. Most akkor hogy van? Az igazoláson mostani dátum lesz, mert előtte nem fizettem érte, most úgy gondoltam, kiszorítom, ha tényleg utána többszázezret visszakaphatok az 5 évre, de akkor most mégsem?2020. márc. 4. 22:44
11/15 A kérdező kommentje:
Volt tünete. Ha tejet, tejterméket ettem/ittam, fájt a hasam, hasmenésem volt/van. Bevettem a szelet torta előtt egy mill&joyt, és nem fájt a hasam. Elég könnyű az összefüggést felfedezni. Sőt, elmondtam a házidokinak is a tüneteket is, hogy ha beveszem a gyógyszert nincs gondom, ő is azt mondta, laktózérzékenység. De nem lett teszt csinálva, mert minek, mikor úgyis tudom, és még drága is.
2020. márc. 5. 15:55
12/15 anonim válasza:
Nem akartam már többet hozzászólni, de nem bírom megállni. Te magad írod, hogy csináltathattál volna korábban is vizsgálatot, de nem csináltattál. Most akkor miért vagy felháborodva? Akkortól jár a kedvezmény, amikor vizsgálat megállapítja a betegséget. Pont. Tökmindegy, hogy előtte voltak-e tüneteid, meg nemhivatalosan mi volt a diagnózis.
13/15 A kérdező kommentje:
nem csináltattam, mert DRÁGA. És szó nem volt róla akkor, hogy bármihez kellene. Várják el, ha sztk alapon megy és megcsinálják ingyen!
2020. márc. 5. 16:45
14/15 anonim válasza:
"Aztán nem régen voltam nála és mondta, hogy csináltassam meg, mert jár rá adókedvezmény és vissza is tudom igényelni 5 évre."
Ha nem szól, akkor még most sem érvényesítenéd. Ennyi.
Szólt, örülj neki, hogy INNENTŐL
15/15 anonim válasza:
... kezdve van rá lehetőséged.
Ha annak idején én is tudom, hogy lesz gazdasági világválság, nem előtte kezdek el építkezni, hanem közben. Olcsóbban megúsztam volna... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!