Adóbevallás önellenőrzés adójóváírás miatt?
Endometriózisom van és ettől az évtől már én is kapok rá adókedvezményt.
2016 márciusától tudom érvényesíteni. Épp a 2017-es bevallás önellenőrzését csinálom ügyfélkapun.
Az összeg megvan, kitöltöttem az átvezetési és kiutalási kérelmet, mert ugye nem lehet önellenőrzésnél egyből visszautaltatni:
Terhelendő
Adónem kód: 103 összeg: 76500
Jóváirandó
-
Kiutalandó
Összeg: 76500
A számlaszámot is megadtam, ahova küldhetik a pénzt, az önellenőrzési sorokból pedig kitöltöttem az Ell-1-est:
Kötelezettség alapjának különbözete: 76500
Kötelezettség változás: -76500
A problémám az, hogy ha most rámegyek az ellenőrzésre, ezt a figyelmeztetést adja ki:
A rendelkező nyilatkozatok önellenőrzése esetén az ELL-26 - ELL-29. sorok közül legalább egyet ki kell tölteni. (Hibakód=<R125>)
Az Ell-26-os sorban ez van:
ELL-26. A 2017. évben megszűnt magánnyugdíjpénztári tagsági viszony esetén az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba átutalt összeg
Az Ell-29-esben pedig ez:
ELL-29-31. sor A nyugdíjbiztosítási szerződés alapján járó kedvezmény összege
Most mit kellene beírnom? Tanácstalan vagyok.
És az mit jelent?
Bocsi de az ilyen hivatalos szövegektől a falra tudok mászni. 3 óra és 1 energiaital kellett, hogy egyáltalán el tudjak jutni idáig :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!