KATA alatt lehetek táppénzen?
Figyelt kérdés
2020. febr. 19. 08:28
3/12 anonim válasza:
sőt, még a távhőt is használhatod
4/12 anonim válasza:
Csak ha főállású katás vagy.
Amúgy ha 30 napot meghaladja a táppénzed, akkor egy hónap tételes adó megfizetése alól mentesülsz, ha bejelented.
5/12 anonim válasza:
Lehetsz táppénzen, csak ahhoz be kell küldeni ( a NAV-hoz vagy az OEP-hez, most nem tudom pontosan) a táppénzes papírodat és ha pl. jan. 5-25-ig voltál táppénzen, akkor főállásúként a havi 50 ezret ugyanúgy ki kell fizetni.
6/12 anonim válasza:
De ha pl. jan. 25-től vagy táppénzen febr10-ig, akkor is ugyanúgy mindkét hónapra meg kell fizetni az 50 ezret.
7/12 anonim válasza:
Lehetsz, csak nincs értelme. 😊
8/12 anonim válasza:
Viszont ha január 10-től vagy táppénzen február 15-ig mondjuk, akkor nem kell februárra megfizetni az 50 ezret (ha bejelented).
9/12 anonim válasza:
Lehetsz, de olyan nevetséges összegről van szó, hogy én sosem szórakoztam ennek az elintézésével. Egy komolyabb, elhúzódó betegség esetén lehet (?) értelme, de egy pár napos megfázás miatt szerintm tök felesleges.
10/12 anonim válasza:
Bár tudnám, higy a nyolcas válasz miért nulla százalék, amikor teljesen helyes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!