Hivatalos orvosi papirt nemmkoteles elfogadni a munkaltato?
Milyen szabadságot írt ki? Betegség esetén 15 nap betegszabadságot a munkáltatónak kell kiírni az orvosi igazolás alapján, ha ezek a napok elfogytak, akkor jár a táppénz. Betegszabadsággal jobban jársz, mint a táppénzzel. Ezt a bérpapíron is meg kell különböztetni.
Amennyiben a rendes éves pihenésre szánt szabadságodból vette el, akkor jogi útra terelhető a dolog.
Szerintem febr 5-én nem írhatott ki fél hónapra való szabadságot a kérdezőnek.
Inkább arra tippelek, hogy betegszabadságot írt be (ugyebár az 15 nap), s nem csodálkoznék, mert nemelőször találkozom itt a gyakorin azzal, hogy a betegszabadságot tévesen VALÓDI szabadságnak értelmezik a munkavállalók.
A múltkor pl. ki akart venni valaki 3 nap betegszabadságot :-)
Keresőképtelen voltál, erre igényled az ellátást. Nincs joga ezt senkinek felülbírálni!
Nem tudom, hogy a munkahely kifizetőhelynek minősül-e, de hasonló esetben a dolgozó a táppénzes papírját beküldte az egészségbiztosítóhoz egy levél kíséretében, ahol feltüntette a szükséges adatait (személyes adatok, TAJ-szám, munkáltató neve, címe, stb.), majd meglepődött a cég, hogy írásban kérte nyilatkozni őket az OEP a már kivett betegszabadságos időszakról a keresőképtelenségre tekintettel és bekérték hozzá a többi munkáltatói igazolást is.
Nem tudott hülyét csinálni a dolgozóból, nem tudta kikerülni a jogszabályt... :)
Nem tudom, hogy mennyire ideális a helyzet, de ha igen, én nem hagynám ki a munkaügyi pert.
Sérelmi díjért perelnék. Kb. 1 évnyi béremet igényelve, ha valótlan okkal felmond akárhogyan is.
Idealis ;)
Most varom a hetfot, es minden kiderul a berpapiromrol. Ha sima szabit irnak be, megreklamalom, valamint kerni fogom a szabadsag kiadasarol keszult papirt, az alairasommal ellatva. Amennyiben nem tudjak felmutatni, azonnal indul a per. Felmondani semmikepp nem szeretnek, ha mar elkezdtem, vegig viszem. Mindenkepp ki fognak rugni, de megnehezitem a dolgukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!