Paypalról származó pénz adózása?
A paypalon lehet kitenni a weblapokra úgynevezett "buy now" gombot és elég ha valaki rákattint már történik a tranzakció. Lényegében.
Amugy én is hasonló gondban vagyok, elég nagy jövedelmem van paypalon (e-könyveket adok el) és nem tudom hogy adózzam le, bár igazság szerint nem akarom leadózni.
Viszont kitaláltam rá egy módszert. Ha az APEH megkérdezné azt mondom majd hogy ezek a jövedelmek adományok. Nem tudják bebizoinyítani a jövedelem pontos forrását hogy ki miért utalta át az összeget. Adomány után meg ha jól tudom nem kell adózni. Remélem ez működni fog. Szerintetek?
Szia, megint én vagyok (08-05 10:18) egy ismerősömmel beszéltem, aki a Paypalnál dolgozik (perszed ő sem tudja megmondani hogy hogy oldjam meg a regisztrálás nálküli fizetést), de azt mondja hogy nem adják ki az APEHnak az ügyfelek adatait, asszem 35 ezer EURig vagy legalábbis több tízezer EURig meg sem kérdik honnan van. Úgyhogy nyugi.
Én betettem a honlapomra a Paypal gombot (sztem mindegy hogy PayPal vagy BuyNow), hozzárendeltem a számlámat, de kipróbáláskor mindig a belépés vagy regisztráció lehetősége jön fel!!! Hogyan kell csinálni? Köszi!
Én nem eladok a neten hanem fájlfeltöltésből szerzem a pénzt. (ha érdekel írj privátot).
Én sem szándékozom leadózni, ezért kérdeztem hogy ekkora összegnél kell e aggódnom. A válaszokat köszi.
1) Bizonyítani nem az APEH-nak kell hanem az adózónak.
2) Az lényegtelen, hogy a Paypal nem ad ki adatot, mivel onnal a magyar bankszámlára jön a pénz, amit viszont lát az APEH.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!