Idén akkor így nem kapok adókedvezményt? Vagy max azt a régi elmaradt két hónapot?
Laktóz érzékeny vagyok, tavaly azaz 2019ben minden hónapban kaptam adókedvezményt. Felvettem ami járt.
Idén más orvos rendelt. Ő olyan igazolást adott, hogy 2018 november óta fennáll és jelenleg is fennáll.
És az van a tetején igazolás a 2019 évi adókedvezmény igénybevételéhez. Na de én tavaly már megkaptam.
Egyedül a 2018 nov-decemberi nincs meg, azt nem kaptam meg.
Most akkor én ezzel a 2018as két hónapot kaphatom meg, és ennyi?
Mettol-meddig nézik az adobevallast? Mindig januártól-decemberig?
És majus-junius fele utálják ki a tavalyit?
Eddig navra bíztam adóbevallást és nemrég óta dolgozom
Vagy hogy van ez mettől meddig nézik,májusban van az adóbevallás ennyit tudok
"És az van a tetején igazolás a 2019 évi adókedvezmény igénybevételéhez. Na de én tavaly már megkaptam."
Már megbocsáss, de ha tavaly minden hónapban megkaptad az adókedvezményt, akkor mégis miért akarod 2-szer felvenni ugyanazt . Csak 1 x jár.
Azért adta az orvos az igazolást, hogy ha bekéri a NAV, akkor meg tudd mutatni, hogy jogosult vagy az adókedvezményre.
A 2018 okt, novemberi adókedvezmény csak akkor jár, ha akkor már dolgoztál. Ebben az esetben önellenőrzést kell beadni és úgy megigényelni.
Még egyszer leírom: ha tavaly minden hónapban megkaptad az adókedvezményt, akkor nem fogja idén kiutalni a NAV májusban, mert csak egyszer vagy jogosult rá.
Nem voltam benne biztos hogy januártól-decemberig nézik az adobevallast. ennyire amatőr vagyok.
Azért mentem el dokihoz, mert én úgy szerettem volna, hogy olyan igazolást adjon amire az van írva, hogy mettől-meddig áll fent.
Mert anno olyat kaptam, tehát ha olyat ad hogy 2019 Dec 18-2020 Dec 17. Tehát onnantól frissíti egy évig mikor előző lejárt, akkor minden hónapban utalnának az a kb 5000 körüli nettot
De sajnos ő sose ad ilyet, tiszta gáz...
Akkor 2021ben lesz ebből valami
Munkahelyem meg remélem segít a 2018as két honapban
"A 2018 okt, novemberi adókedvezmény csak akkor jár, ha akkor már dolgoztál."
A személyi kedvezmény érvényesítését a törvény nem köti munkavégzéshez.
Ha az orvosi igazolás szerint 2018. november óta áll fenn a betegsége, akkor 2018-ra november és december hónapra járó összeget érvényesítheti még akkor is, ha nem dolgozott semmit, de van/volt hozzá adóköteles jövedelme, amiből érvényesíteni tudja. Ez vonatkozik a többi időszakra is.
Adóköteles jövedelemre nem csak munkával lehet szert tenni.
"Adóköteles jövedelemre nem csak munkával lehet szert tenni."
Ez igaz, de mivel a kérdező a munkahelyéről beszélt, ezért feltételeztem, hogy 2018-ban nem volt vállalkozó, nem adott el adókötelesen ingatlant, stb. Ezért írtam, hogy ha már dolgozott akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!