Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Eladtam lakásomat 5 éven...

Eladtam lakásomat 5 éven belül, jövedelmem származott belőle, de nem tervezem bevallani, rizikók?

Figyelt kérdés

Kb 700-800k-t kéne adóznom utána, ami röhejes (főleg úgy ha tudnátok az előéletét), szóval én ezt valahogy nem akarom befizetni. Ugye 5 év az elévülési ideje.

Magánszemély vagyok, fix havi jövedelemmel, a nav automatikusan elkészíti a bevallásomat.

Vettem egy másik lakást az eladott lakás árából (olcsóbban 3 millióval, így azután nem kellett illetéket fizetni, - lakáscsere illetékbeszámítás miatt-).

Nekem kellett az előző lakás adávsételijét elküldeni, mert állítólag (ügyintézővel beszéltem), ők nem látják a földhivatalhoz érkeztetett adásvételiket, ergo nem tudják mennyiért adtad el.

Kérdésem: Mennyire nézhet utána a nav ezeknek az eladásoknak? Illetve ha lebuknék, akkor ugye "önellenörzést" lehet csinálni, és ott bevallani.

Azt tervezem, hogy a pénzt félrerakom, 5 évig, ha esetleg lebuknék.

2020. jan. 26. 11:33
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
több adót fizetek mint te szerintem... Meg nekem nincs gyerekem, orvosnál évek óta nem jártam, én vagyok a tökéletes adózó az államnak.
2020. jan. 28. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!