Külföldről behozott autó után kell áfát fizetni?
Sziasztok
Van egy vállalkozásom, és Németországból szeretnék behozni egy autót, és a következőt olvastam:
Amennyiben egy magyar vállalkozás különbözeti adózás szabályait alkalmazó közösségi adóalanytól (például használtautó kereskedőtől) vásárol személygépkocsit, akkor közösségi termékbeszerzés címén a vállalkozásnak nem keletkezik forgalmi adó bevallásai és befizetési kötelezettsége. E rendelkezés alkalmazásának feltétele, hogy a külföldi kereskedő nyilatkozzon, hogy az értékesítés során a használt ingóságok értékesítésére vonatkozó különbözeti adózás szabályai szerint állítja ki a számlát a vevő felé.
Akkor ezek szerint nem lehet visszaigényelni az áfát, mintha magyarországon venném, mivelhogy ki se fizetem az áfát? És nyíltvégű lízing esetén mi a helyzet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy van hogy bmw.de oldalon nézegetem a premium selection kínálatot, és ez az autó speciel nem magánál a bmw-nél van, hanem egy kereskedőnél, de a bmw ad rá 24 hó garit...
Tehát röviden: kereskedőtől venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!