Számlázás közvetítő oldalon szerzett munka után?
Katás alanyi adómentes vállalkozóként lenne kérdésem a Fiverr nevezetű online piactéren való szolgáltatásnyújtás esetén. Közvetítő oldalról van szó, a weboldalon keresztül találnak meg engem az ügyfelek, nincs szó szerződéses viszonyról, az oldal használata regisztrációhoz kötött.
A Fiverr nem a megbízó, ő csak kifizet. Megbízásos kapcsolatban hivatalosan a megrendelővel állok (a weboldalon megtekinthető terms of service szerint), tehát neki kéne számláznom, de a Fiverr lényege hogy a megrendelő és a szolgáltatásnyújtó is anonim marad egymás számára. A Fiverr a számlát viszont kiállítja a megrendelőnek a saját adataival.
Ilyen esetben mi az én számlám kiállításának helyes módja? Több könyvelővel is egyeztettem, de mindenhonnan más választ kaptam.
Kérj NAV állásfoglalást emailben.
Bár ott is előfordulhat, hogy végül nem helytálló választ kapsz, de akkor legalább hivatkozhatsz rájuk, bemutatva a saját válaszukat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!