Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számlázás közvetítő oldalon...

Számlázás közvetítő oldalon szerzett munka után?

Figyelt kérdés

Katás alanyi adómentes vállalkozóként lenne kérdésem a Fiverr nevezetű online piactéren való szolgáltatásnyújtás esetén. Közvetítő oldalról van szó, a weboldalon keresztül találnak meg engem az ügyfelek, nincs szó szerződéses viszonyról, az oldal használata regisztrációhoz kötött.

A Fiverr nem a megbízó, ő csak kifizet. Megbízásos kapcsolatban hivatalosan a megrendelővel állok (a weboldalon megtekinthető terms of service szerint), tehát neki kéne számláznom, de a Fiverr lényege hogy a megrendelő és a szolgáltatásnyújtó is anonim marad egymás számára. A Fiverr a számlát viszont kiállítja a megrendelőnek a saját adataival.

Ilyen esetben mi az én számlám kiállításának helyes módja? Több könyvelővel is egyeztettem, de mindenhonnan más választ kaptam.

2020. jan. 22. 21:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérj NAV állásfoglalást emailben.

Bár ott is előfordulhat, hogy végül nem helytálló választ kapsz, de akkor legalább hivatkozhatsz rájuk, bemutatva a saját válaszukat :-)

2020. jan. 23. 08:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm Airbnb-zik. Ő az Airbnbnek állítja ki a számlát megjegyzésben van a vendég neve meg egy azonosító szám. Ott is az Airbnb fizet.
2020. jan. 23. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!