Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hol tudom megnézni, hogy e...

Hol tudom megnézni, hogy e vagyok-e jelentve valahova? Illetve a TB-met ki fizeti?

Figyelt kérdés
Sose fizettem a TB-t, bejelentett munkám összesen 2013-ban volt kb 10munkana, azóta semmi. 28 éves vagyok, már nem tanulok. A T-m fizetve van, most derült ki. Ki vagy mi fizeti? Remélem nem vagyok bejelentve sehova...
2020. jan. 11. 12:43
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Viszont akkor a kijelentés óta nekem utólag be kell fizetnem? Volt azóta külföldi címem is. Jelenleg van állandó magyar, de ideiglenes lesz hamarosan külföldivel.
2020. jan. 14. 13:17
 12/12 anonim ***** válasza:
79%

Belföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak kell fizetnie, ha nincs biztosítással járó jogviszonya, vagy nem tartozik a törvényben felsorolt kivételek közé.

Valószínűleg még nem bukott ki a dolog sehogy, semmilyen egyeztetés által, hogy "potyautas" vagy a rendszerben.

... és igen, előíródhat a járulék visszamenőleg, de nem 2013-ig. Ugyanis az adótartozás 5 év után elévül, a végrehajtásához (behajtásához) való jog pedig 4 év után, + 6 hónap, ha elkövetnek az adós ellen valamilyen vagyona lefoglalását, inkasszót, letiltást stb..

Ha valaki be van jelentve egy munkahelyre, mert ott biztosított (tipikusan munkaviszonyos), akkor sem fizette neki/vagy helyette a munkahely a "TB"-t, hanem a dolgozó bruttó béréből vonták a hozzá kötődő járulékot.

2020. jan. 16. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!