Hogyan deríthetem ki, hogy be van-e jelentve valahová?
Figyelt kérdés
Nemrég ismerkedtem meg valakivel, aki szerintem egyáltalán nincs bejelentve sehová, mint munkavállaló. Otthon dolgozik, de szerintem cége sincsen, tehát teljesen úgy néz ki, hogy feketén dolgozik. Ha rákérdezek, elvicceli a dolgot. Ki lehetne valahogy deríteni, hogy mi az igazság? Félre ne értsetek, nem akarom feljelenteni, vagy ilyesmi, de ha kiderül, hogy zűrös az illető, akkor nem bonyolódnék bele egy komolyabb kapcsolatba vele...(tapasztalat).2012. dec. 29. 07:05
1/1 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire segít ez, de aki be van jelentve, annak a társadalombiztosítása (TB) is rendezve van. Ha orvoshoz megy, ott rögtön kiderül, ha nincs fizetve a TB-je. Bár az is lehet, hogy magának fizeti mint a vállalkozók vagy munkanélküliek (munkanélküieknek az önkormányzat szokta fizetni a TB-t, ha a feltételeknek megfelelnek). Szóval ha nincs rendezve a TB-je, akkor biztosan nincs bejelentve sehová. De ha rendezve van a TB-je, az még nem jelenti egyértelműen, hogy be is van jelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!