Ha valaki tegyük fel 200ezret utalna át nekem az után mennyit és hogyan kell adózni?
ha jelenleg még nincs semmilyen cégem vagy vállalkozásom tehát nem vagyok katás fix havi 50ezret adózó sem akkor ebben az esetben az állam elveszi az átutalt összegek 40%-át?
vagyis annyi adóhátralékot kell majd befizetnem május 20-ig legkésőbb, azaz a 200ezer után 80ezret?
vagy ez a 200ezer ajándéknak minősül tőle és akkor a 18%-a számít, vagyis az ajándékozási illeték és azt kell majd leadóznom.
köszi
Miért ad neked pénzt?
A NAV meg nem nézegeti random senkinek a számláját
200 ezerrel a kutya nem foglalkozik. Gondolom, nem heti rendszerességgel utalna ennyit. Mikor még nem voltunk házasok, a férjem is utalt néha ennyit az én számlámra, pedig hivatalosan nem volt közünk egymáshoz.
Vagy ha az megnyugtat, évi 600 ezerig adómentesen eladhatod a saját használt cuccaidat. Ha valaki kérdezi, eladtál neki egy tv-t meg egy számítógépet, ő pedig utalta az árát. De nem fogja senki kérdezni.
(Most májusig pedig a 2019-es évre kell adóbevallást beadni)
Havi 150 is csak 2 millió forint. Ez a pénzmozgás nem kirívó mondjuk azt, hogy a bankszámlák 99 százalékán több a mozgás.
Szóval ha támogat akkor ne foglalkozz vele ha munkabér akkor keress fel egy könyvelőt mert akkor a korrektség azt mondja hogy adozni kell
Magánszemélyek közötti ajándékozás 150000 Ft-ig illetékmentes, akkor is ha az ajándékozó nem egyenesági rokon. Ez tranzakciókként értendő, tehát ha valaki heti 150000 Ft-tal támogatna, akkor se kellene illetéket fizetned.
Bár mint írták, 200 ezres utalás a lőtéri kutyát nem étdekli, ha teljesen biztosra akarsz menni, utaljon az illető százezret, majd másnap még százezret ajándék címén és nincs gondod, még bejelentési kötelezettséged sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!