Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Németorszàgban bankkontora...

Németorszàgban bankkontora feltett penz meddig adomentes?

Figyelt kérdés

Sziasztok,kaptunk szuloktol egy nagyobb osszeget.(3000€)

Nem szeretnem itthon tartogatni igy jo lenne felrakni a sparkasses girokontora.

De nem szeretnem ha a Finamzamt betalálna.

Tudjatok milyen keretek vannak?

Ha havonta 200€ jával rakom fel megadóztathatják?

Tegyük fel igy 1 év alatt 2400€t raknák fel igaz havonta kissebb összegekkel.

Havonta vagy évente számit?

Olvastam olyat 1000€ tol adoztatjak.

Ki hogy oldja meg?

2020. jan. 3. 21:22
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A szamokat en elirtam bocsi
2020. jan. 3. 22:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nem értesz hozzá, mondom, hogy nem így van, de azért kötöd az ebet a karóhoz, hogy így van.

Az adóhatóság nem vizsgálja a bankszámlád hacsak nem valami átvilágításon, vagy vagyonosodási vizsgálaton mész keresztül.

Persze ha ennyire fosol akkor nyithatnál otthon egy devizaszámlát amire muterodák átküldik a pénzt te meg onnan tovább a német számládra, vagy nyithatnál 5 perc alatt angliai számlát.

2020. jan. 3. 22:26
 13/23 A kérdező kommentje:

rendben

csak az ismerosom is nezett nagyokat mikor a finamzamt kikuldte a papirt es megkerdezte mi volt a 2500€ guthaben.

Es kozel 500€ t bekellett neki fizetnie mint ado

Azt mondta az ismerosom h a sima konto amire a fizetes is jon allitolag szamukra atnezheto.

De csak az,azon felul ha van Spar kontod,privat kontod azt nem nezhetik

En ma bementem a bankba es a spar kontomra akartam rakatni

De azt mondtak nincs ilyen,eloszor a girokontora kerul a penz(gondolom nem hiaba)aztan azt csinalok vele amit akarok.

2020. jan. 3. 22:31
 14/23 A kérdező kommentje:

De koszonom

Bemegyek megegyszer es megkerdezem pontosan hogy van a rendszer

2020. jan. 3. 22:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg ajándékozási adót vagy valami hasonlót kell utána fizetni. Ez létezik magyarországon is. Ez nem egy nagy összeg nem hiszem hogy bárki foglalkozna vele ha nem vallod be önként. Minek akkarod egyáltalán számlára rakni? Gondolom jársz bevásárolni, közlekedsz is stb.
2020. jan. 4. 02:48
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

1.) Rendelkezel német adóazonosítóval (Steuer ID 11 222 333 444 formátú)

IGEN, van steuer ID-d: akkor a kamatok 801,00 EUR-ig adómentesek, persze ha a banknál igényelted a Freibetrag-ot. Ha nem akkor az adóbevallásodban visszakapod. A mai kamatlábak mellett igen csekély ez az összeg.

NEM, nincs Steuer ID-d: a bank nem belföldi adóúgyi illetőségünek tekint. Azaz nem jár neked a 801,00 EUR-s adómentes kamatjövedelem, hanem ha EU-s vagy, akkor jelentést ad a német nemzeti bank, magyar nemzeti bank és NAV felé. A NAV ekkor megadóztat, hisz magyar adóügyi illetőségünek vélelmez, és ha nem vallod be a mini összeget, akkor majd szépen bírságol.

Javaslat: mindegy milyen sebességgel rakod fel, a határ 12,500 EUR mint egyszeri utalás. Azaz ha ennél többet fizetsz be vagy utalsz, akkor arról egy jelentés készül a nemzeti bank felé (ez minden EU-s országban egységes) hogy nem pénzmosás történt-e. Ha a saját számládra fizetsz, azaz vagy a saját magyar számládról utalsz a saját német számládra, az nem pénzmosás, hisz megtalálható vagy.

Ha saját magadnak fizetsz, akkor a németországban 400.000 EUR felett, ha közeli hozzátartozónak fizetsz akkor 100.000 felett kezdi el nézegetni, hogy ez ajándékozás, öröklés vagy micsoda. Azaz ettől elég messze vagy.

Ha azonban nincs jövedelmed Németországban és a számládon egyre növekszik az összeg, akkor maximum azt vélelemezheti, hogy feketén dolgozol. De ezt egy EU-s igazolással bármikor kivétheted, hogy Te máshol dolgozol egyszerűen csak a pénzedet tárolod itt. Annak pedig örülnek..

2020. jan. 4. 09:16
 17/23 A kérdező kommentje:

Van Steuer ID-m és itt dolgozom Németországban.

Köszönöm a válaszokat

2020. jan. 4. 10:00
 18/23 A kérdező kommentje:

Azért szerettem volna felrakni mert felélni nekem nagyon sok idő.

Nagyobb összegü kiadást nem terveztem a közeljövöben.

Igazándibol nem egy jo kornyeken lakom akár legyen betörés vagy tűz

akkor ez a penz volt nincs.

Csak biztonsagosabban ereznem magam ha nem itthon lenne hanem mégis csak a kártyán.

2020. jan. 4. 10:05
 19/23 anonim ***** válasza:
bazzz 3000 eurótól rinyálsz? :DDDD Majd akkor foss a finanzamtól, ha 300ezer euró kerül a számládra csak ugy. ekkora összeg a kóbor kósza kutyát se fog érdekelni...én nem tudom, de a magyarok állandóan ettől az adózástól rettegnek :D "kaptam 20 eurót kell adóznom?" "Nyertem a tipicon 50 eurót hova irjam az adóbevallásba?" A németeknek euró tizezrek mozognak a számlájukon, szerinted ők adóznak minden xar után? Francokat... még egy csomóan az albérletet is úgy adják ki hogy xarnak rá.
2020. jan. 5. 09:59
 20/23 anonim ***** válasza:

"csak az ismerosom is nezett nagyokat mikor a finamzamt kikuldte a papirt es megkerdezte mi volt a 2500€ guthaben."

ez kamu. a finanzamtnak semmi köze a privát bankszámlákhoz, hacsak nem vagy pénzmosásban gyanusitott. 2500 euró pedig nem egy pénzmosásos összeg. és persze megint egy "ismerős"...

2020. jan. 5. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!