Ha egy KATA-s Bt. -ben kültag leszek, akkor milyen formában vehetek részt a BT. Tevékenységében?
Egy régóta inaktív családi tulajdonú Bt.-ben szeretnék kültag lenni (egyik rokon átadná nekem a részét). Egy beltag van, aki az apám. És akkor lennénk így ketten benne. Én hűtőgép és klímaszerelő tevékenységet szeretnék végezni majd (minden szükséges papírom, felszerelésem, tapasztalat és tudás megvan), és így én lennék az egyetlen a Bt.-ben aki ténylegesen dolgozik (Apának van teljes állása máshol). Természetesen a megfelelő tevékenységi köröket felvesszük.
A kérdésem az lenne, hogy ez így milyen formában lenne lehetséges? Hogy tevékenykedhetnék a Bt segítségével?
Semmilyen munka vagy hallgatói jogviszonyom nincs ami releváns lenne a kérdésben. Be tudok így dolgozni a Bt.-be kültagként és osztalékként felvenni a nyereséget, vagy hagyományos módon bejelentett munkavállaló kéne, hogy legyek, vagy ha kiváltok egy egyéni vállalkozói (akár KATA-s) igazolványt akkor azzal kéne dolgoznom a Bt.-nek?
Vagy más forma lenne ajánlatos?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jaj ne....
Sima egyéni vállalkozás inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!