Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan fogom fizetni? Folyt.

Hogyan fogom fizetni? Folyt.

Figyelt kérdés

2 hónap múlva lejár a munkanélküli segélyem(25.000,-ft)

tehát ezután semmlyen ellátásra nem leszek jogosult.

50 éves vagyok, 30 évig dolgoztam folyamatosan.Munka még mutatóba se akad...

A kérdésem az lenne.a magánnyugdíjpénztára,eüi járulékot..stb ki és hogy fizeti?ha semmi jövedelmem sincsen,miből?

2010. júl. 20. 09:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha önkéntes magánnyugdíjpénztár, azt magadnek kell fizetned.

Ha beléptél a kötelezőbe (ami neked választható volt), akkor nem kell fizetned, azt a kifizetők vonják tőled, de mivel nem kapsz nyugdíjjárulk köteles jövedemet, ezt nincs miből vonni.

Egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetned, ha nem vagy a szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorult. A helyi önkormányzatnál kérheted, hogy ezt fizessék helyetted, ott bírálják el, hogy rászorult vagy-e, ha igen, akkor ők fizetik.

2010. júl. 20. 10:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ!

Azaz ha nem vagyok rászorult-nem a hid alatt fekszek,nem csövezek stb,mivel van lakásom, csak momentán semmi bevételem,akkor is én fizessek???? na de miből????adjam el a lakást?attól félek, az önkormányzat gazdagnak fog titulálni,mert van lakásom, ergo nem vagyok rászoruló.

2010. júl. 20. 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:
ja még egy kérdés: a kötelezőben vagyok,tehát a magánnyugdíjban, amit eddig vontak.ha nem fizetem, elvész?vagy csak az eddig befizetett összeg"vegetál"...
2010. júl. 20. 10:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Azt a lakást, amiben életvitelszerűen laksz, azt nem kell figyelembe venni a vagyonvizsgálatkor. Ha nincs másik, akkor olyan, mintha nem lenne semmi. Már persze, ha kocsid, jachtod, meg más hasonlók miatt nem esel ki a körből.
2010. júl. 20. 10:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Oké:)csak ma már semmin se csodálkozom....
2010. júl. 20. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!