Hol tudom megnézni ügyfélkapun belül, hogy mennyi tartozásom van az évre a KATÁból?
Mi történik akkor, ha december 31-én mégis 100.000 Ft felett volt az adótartozásunk, ugyanis korábban nagyon szigorú volt a szabályozás, hiszen a tartozás azonnali kizárást vont maga után. Szerencsére ma már ez nincs így, van lehetőségünk pótolni. Ha volt tartozásunk, akkor számíthatunk arra, hogy a NAV kézbesíteni fog egy kizáró határozatot, azonban ennek jogerőre emelkedéséig még van lehetőségünk rendezni az adótartozásunkat. Ebben az esetben a NAV visszavonja a kizáró határozatot, és továbbra is maradhatunk KATÁ-sok.
Fontos azonban, hogy úgy készüljünk, hogy ekkor már nem lesz elég 100.000 Ft alá vinni az adótartozást, hanem a teljes összeget rendeznünk kell.
ebev.nav.gov.hu
Szolgáltatások/adószámla
Ebev.nav.gov.hu ott láthatod az adófolyószámlát.
Szerintem állíts be egy emlékeztetőt minden hónap 11-12 ére, hogy tuti ne felejtsd el befizetni, ha csak ez az 1 adós van.
bejelentkezés ügyfélkapuval
Szolgáltatások / Adószámal és pótlékadatok / Adószámla / Új lekérdezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!