Adóbevallásban (ügyfélkapun keresztül) a lakás bérbeadásából származó jövedelem utáni adót miért értékeli úgy, hogy tartozásom van?
Az ügyfélkapun keresztül a NAV által elkészített adótervezetet kiegészítettem a lakás bérbeadásával kapott jövedelemmel (természetesen az "önálló tevékenységekből származó jövedelmek" mezőcsoportba), de tartozásnak értékeli, így beírja az éves adó összegét a "bevallás benyújtásával fizetendő adó" mezőbe. Minden hónapban napra pontosan utalom a bérbeadásból származó jövedelmem után az adót.
Járt már valaki hasonlóan? Utólag korrigálják és benyújtsam így, vagy reklamáljak a NAV-nál?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Beírtam negyedévenként a már kifizetettet a 70-73. sorba. Még mindig ugyanúgy tartozásnak írja.
Nem bénázok tovább, átadom egy könyvelőnek, ő valószínűleg 2 perc alatt orvosolja a problémát.
Közben leesett, hogy a 74. sort nem töltöttem ki (ide kell beírni a ténylegesen) befizetettet. Most meg az egész befizetett összeget visszaigényelhetőnek jelzi.
Biztosan én vagyok hülye ehhez az egészhez, de tényleg nem értem már. Marad a könyvelő.
Csak nem adtam fel és megvilágosodtam :) SIKERÜLT!
Mindenhol stimmel az összeg.
Az volt a probléma, hogy nem x-eltem be a 10%-os költséghányadot.
Na tetszik látni,
nem kapkodva,
szépen értelmezve,
csak sikerült!
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!