Mekkora értékű saját lakást érdemes nézegetnem?
Minél kisebb értékűt, mert ha semmi saját magad által félretett pénzed nincs, eddig nem tudtál takarékoskodni az életben, akkor óvatosan költsd el ezt az egyszeri (számodra) hatalmas bevételt majd.
Ennyi pénzből bármilyen ingatlant esélyesen csak hitellel együtt fogsz tudni venni, viszont az jó, ha az önerődnek minél nagyobb %-át lerakod, mert annál kevesebb hitelt kell felvenned, vagyis hosszú távon annál kevesebb kamatot kell majd a banknak kifizetned. Persze nem írtad, hogy Pesten vagy vidéken, ha igen mennyire vidéken, lakást v. házat szeretnél, stb. Szóval most írhatom, hogy max. 20 milliós ingatlant nézegess, de mivel semmit nem tudni arról, hogy milyen környéken szeretnél venni, ezért erre nem is lehet neked pontosan válaszolni.
Ha örökölsz 10 milliót, akkor pedig úgy sem az egészet fogod lakásra költeni, mert érdemes hagyni 1, de inkább 2 milliót abból az egyéb költségekre majd (illeték, ügyvédi díj, berendezés, esetleges kisebb felújítások).
Amit örököltök, azt ezek szerint el is kell adni, ráadásul több ingatlanról van szó, amit ugye te 40 millióra tartasz összesen.
Benne lakni okés, meg nagy is lehet, szép is lehet, de ha ez isten háta mögötti település melletti háromszáz lelket számláló zsákfaluban van, akkor töredékét sem éri, mint amire a gazda tartani szokta. És bizony sokan el vannak szállva a saját ingatlanuk értékelése szempontjából. Ezt vedd figyelembe. Lehet hogy caklipakli nem ér húszat az egész kóceráj. Maradjunj annyiban, hogy minden annyit ér, amennyiért megveszik.
Utána lehet tervezgetni, gazdálkodni.
"... örökölni fogunk..."
Egyenlőre NE temesd az örökhagyó(ka)t. Nyugi! Az is lehet, hogy túlél téged, s egy gondoddal kevesebb lesz.
Kérdező privátban érdeklődtél, mit jelent, hogy biztosítva van, erre legegyszerűbben egy link segítségével tudok neked választ adni:
Kedves kérdező megkérdezhetem, hány éves vagy?
"Kérdező privátban érdeklődtél, mit jelent, hogy biztosítva van"
Az nem én voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!