Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért így számolja ki a...

Miért így számolja ki a főnököm a béremet?

Figyelt kérdés

800 forintos órabérbe vagyok, és az előző hónapban 199 órát dolgoztam. Amíg nem voltam bejelentve, addig úgy számoltuk a béremet, hogy 800x199=159.200 forint.

Most viszont úgy számolta ki, hogy abban az adott hónapban hány munkanap volt, a szombatokat nem számolta, pedig szombaton is dolgoztam. Így a munkanapok száma 23, azt megszorozta 6-al, mert 6 órára vagyok bejelentve, bár általában többet dolgozom. Az 138. Majd a 98ezret elosztotta 138-cal, ami 710, majd a 710-et szorozta meg 199-el, vagyis az óráim számával. Így 141 ezer körülire jött ki a bérem.

Lehet hogy ez nagyon hülye kérdés, de még pályakezdő vagyok és nem akarok emiatt panaszkodni, hiszen lehet hogy én vagyok a tudatlan.

Csak furcsa, hogy ha nettó 800 forintos órabért beszéltünk meg, akkor hogy jön ki az 710-re.

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. nov. 29. 13:55
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Lehúzás, átverés, hülyének nézés, stb.
2019. nov. 29. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy előttem írták, ez egy lehúzó, csaló, átverős cég.
2019. nov. 29. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Ettől féltem én is... :( köszönöm a válaszokat!
2019. nov. 29. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
94%
Kezdjük ott, hogy olyan nincs, hogy “nettó 800-t beszéltünk meg”, hiszen a munkaadód nem tudhatja, neked milyen levonásaid vannak.
2019. nov. 29. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Azért így számolta mert így tud lehúzni, simán átvágott csak bűvészkedett hozzá egy kicsit a számokkal.

Ha 6 órára vagy bejelentve de 8-at melózól akkor már lehúzott, mert 6/8 * 800 = 600 Ft-ért dolgozol óránként (a Mekiben többet kapnál).

A szombattal szintén lehúzott - ingyen melót csináltál neki.

Úgyhogy álljál szépen oda elé és mond meg neki, nem érdekel mit bűvészkedik a számokkal, de te 199 órát gályáztál és 800 volt megbeszélve úgyhogy szépen fizesse ki. Ha nem teszi akkor meg viszlát, keressen holnaptól másik balekot.

2019. nov. 29. 17:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen :/ köszönöm!
2019. nov. 29. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:
86%

Hát ha már így írod, hogy a szombatokat nem számolta, pedig dolgoztál akkor itt a vége fuss el véle, nem vagy kifizetve. Csak ad valamit.

Aztán ott elvesztettem a fonalat, hogy a 98ezret elosztotta 138 -al. Az a 98ezer honnan jött?

Vagy... ha ez egy ilyen cég, hogy bejelentés nélkül is foglalkoztat akkor lehet, hogy most is félfeketén vagy, és a legális béreden felül külön kifizeti zsebből ami még jár, de arról gondolom tudnod kellene...

Keress normális munkahelyet, ha lehetőséged van rá.

2019. dec. 2. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!