Miért így számolja ki a főnököm a béremet?
800 forintos órabérbe vagyok, és az előző hónapban 199 órát dolgoztam. Amíg nem voltam bejelentve, addig úgy számoltuk a béremet, hogy 800x199=159.200 forint.
Most viszont úgy számolta ki, hogy abban az adott hónapban hány munkanap volt, a szombatokat nem számolta, pedig szombaton is dolgoztam. Így a munkanapok száma 23, azt megszorozta 6-al, mert 6 órára vagyok bejelentve, bár általában többet dolgozom. Az 138. Majd a 98ezret elosztotta 138-cal, ami 710, majd a 710-et szorozta meg 199-el, vagyis az óráim számával. Így 141 ezer körülire jött ki a bérem.
Lehet hogy ez nagyon hülye kérdés, de még pályakezdő vagyok és nem akarok emiatt panaszkodni, hiszen lehet hogy én vagyok a tudatlan.
Csak furcsa, hogy ha nettó 800 forintos órabért beszéltünk meg, akkor hogy jön ki az 710-re.
A válaszokat előre is köszönöm!
Azért így számolta mert így tud lehúzni, simán átvágott csak bűvészkedett hozzá egy kicsit a számokkal.
Ha 6 órára vagy bejelentve de 8-at melózól akkor már lehúzott, mert 6/8 * 800 = 600 Ft-ért dolgozol óránként (a Mekiben többet kapnál).
A szombattal szintén lehúzott - ingyen melót csináltál neki.
Úgyhogy álljál szépen oda elé és mond meg neki, nem érdekel mit bűvészkedik a számokkal, de te 199 órát gályáztál és 800 volt megbeszélve úgyhogy szépen fizesse ki. Ha nem teszi akkor meg viszlát, keressen holnaptól másik balekot.
Hát ha már így írod, hogy a szombatokat nem számolta, pedig dolgoztál akkor itt a vége fuss el véle, nem vagy kifizetve. Csak ad valamit.
Aztán ott elvesztettem a fonalat, hogy a 98ezret elosztotta 138 -al. Az a 98ezer honnan jött?
Vagy... ha ez egy ilyen cég, hogy bejelentés nélkül is foglalkoztat akkor lehet, hogy most is félfeketén vagy, és a legális béreden felül külön kifizeti zsebből ami még jár, de arról gondolom tudnod kellene...
Keress normális munkahelyet, ha lehetőséged van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!