Németországi cégnek dolgoztam közel 7 hónapot, felmondtam és nem kaptam meg a béremet, ismertek olyan céget, aki a papírok alapján kiszámolja a járandóságomat és behajtja?
Figyelt kérdés
30 éve működő jól menő cég, van honnan behajtani, csak a külföldivel lekezelően bánnak. Szeptember 5-től mondtam fel, még mindig nem küldték a papírjaim, hogy legalább munkanélkülire tudjak elmenni. Van 122 túlórám, amit nem fizettek még ki. A kiküldetési pénzből is szerintem kevesebbet adtak minden hónapban, mint kéne. Illetve saját autóval jártam a cégtől a munkaterületre 2 kollégámmal és a szállás és a munkahely között is, arra se fizettek semmit.2015. okt. 13. 13:50
1/3 anonim válasza:
A németek ilyen ügyekben állandóan pereskednek. Sokkal több eredménnyel, mint nálunk, mert az átfutási idő összehasonlíthatatlanul rövidebb.
Ha, amit mondasz, bizonyítani is tudod, ott egy ügyvéd megnyeri neked a csatát. Ne hagyd ki!
2/3 A kérdező kommentje:
Thüringiai a cég. Hova fordulhatok? Papírjaim vannak, minden héten email-ben lett elküldve az óralista.
2015. okt. 23. 12:33
3/3 anonim válasza:
Csak a túlóra nincs kifizetve? És fontos az is hogy mi van beleírva a szerzödesbe. Mert lehet, hogy a szerződésben úgy van megfogalmazva a túlóra, hogy 22:00 órától számit csak. Vagyis hiába melózol 21:00 ig az a cégen múlik, hogy kifizeti vagy lecsusztatja.(fizetet szabadnap) persze nem papíron. Az hogy te autóval jártál senkit nem érdekel. (Bocsi) ez megint a megegyezéstől fűgg. Nézd meg mit írtál alá. A papírjaidért pedig menj be mert várhatsz még egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!