APEH-nek írnék levelet, sűrgős. Hogy írjem ezt bele? Részletezem.
Figyelt kérdés
Másik megyébe költöztünk, és itt nem tudnak nekünk semmit intézni, mert másik régióba esik. Szeretnénk kérni, hogy helyezzék át ide az "aktánkat". Mi ez? Hogy írjam a kérelembe, minek az áthelyezését kérem?2010. júl. 18. 17:53
1/9 anonim válasza:
he??? ha nincs folyamatban lévő ügyed, felesleges nekik írni...
2/9 A kérdező kommentje:
de lesz ügyem, és nem szeretnék majd 230 km-t utazni minden egyes alkalommal
2010. júl. 18. 18:11
3/9 anonim válasza:
Nem hinném, hogy neked kellene ezt intézned. Hivatalból BE KELL SZEREZNIÜK a papírjaidat. Ne hagyd, hogy packázzanak veled, ugyanis nem az ügyfélnek kell szaladgálnia, nekik kell hivatalból intézkedni.
4/9 anonim válasza:
a "lesz majd ügy" senkit nem érdekel még, ha átjelentkeztek új lakcímre, akkor majd azon keresnek titeket, h
5/9 A kérdező kommentje:
az a gond, h elhagytam az adókártyám. bementem az apeh-hoz, az új városba, ahová költöztem. az ügyintéző borzasztó kedves volt, mondta, hogy az előző lakhelyem azonban másik régióba tartozik, ezért nem tud "hozzányúlni", de minden papírt ide adott, ami kell az új kártyához, és ő mondta, ha kérvényezem, áttehetnek ide. csak nem tudom mit kell kérelmeznem... mert ha áttenének ebbe a rágióba, itt megcsinálnák az új adókártyám, így viszont mehetnék az előző városba ami 230 km
2010. júl. 18. 18:21
6/9 anonim válasza:
Akkor írd meg azt, amit ide leírtál.
7/9 anonim válasza:
Nem kell semmit csinálnod. Ha az állandó lakhelyed megváltozott, akkor az új lakhely szerinti illetőségű APEH irodához tartozol.
A többi az ő dolguk.
8/9 A kérdező kommentje:
nekem azt modnták, hogy kérvényezni kell, vagy ottmaradok, és járhatok oda álandóan, ha problémám van
2010. júl. 18. 18:29
9/9 anonim válasza:
Akkor az ügyintéző nagy hülyeséget mondott. Ha az okmányirodánál átirattad a címedet, akkor automatikusan az új lakcímed szerinti APEH-hez tartozol. Ők fogják egymás között elintézni ezeket a dolgokat, nem Neked kell szaladgálnod utána. Lehet, hogy kicsit lassúbb lesz, de meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!