Ilyenkor be kell jelentenem? A többi lent.
Mielőtt el kezdtem volna tanulni felsőoktatásban nem volt társadalombiztosításom. Ezt akkor be kellett jelenteni a NAV felé. Most szeptemberben kezdtem el tanulni egyetemen, nappali tagozaton és mivel ezáltal már jogosult vagyok a tb-re így értelemszerűen nem fizetem. Viszont teljesen elfelejtettem utánajárni, hogy ilyenkor mi a teendő, be kell-e jelentenem a változást.
Tudja valaki, hogy ilyen esetben milyen papírok szükségesek, vagy kell-e egyáltalán valamit kitölteni? Ha igen azt be tudom nyújtani ügyfélkapun keresztül?
Előre is köszönöm!
Én úgy tudtam, hogy csak munkaviszony esetén nem kell kijelentkezni az egészségügyi szolgáltatási járulék (TB.) fizetése alól, mert az automatikusan "megy" a munkáltatói bejelentés alapján.
Én azt mondom, hogy inkább jelentkezzél ki alóla, minthogy gyűljön feleslegesen a tartozásod.
19T1011 számú nyomtatványon (amin bejelentkeztél) kell kijelentkezni alóla, csatolni hozzá egy nappali hallgatói jogviszonyt igazoló hivatalos dokumentumot.
Azt mindig igazolni kell, hogy miért szűnik meg a kötelezettséged, és hogy mikortól.
Ügyfélkapun keresztül is benyújtható, ha be tudod szkennelni az igazolást hozzá.
Írásban értesítenek a "végeredményről" a fizetési kötelezettséget visszavonó, vagy megszüntető határozatokkal. Ha van ügyfélkapud, első körben oda küldik majd.
Innen tudod letölteni a formanyomtatványt hozzá, de ügyfélszolgálaton is beszerezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!