1 hét munkanélküli időszakra is be kell jelentenem magam munkanélkülinek?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
December 31.-én megszűnik a munkaviszonyom és az új helyen csak január 7.-étől leszek bejelentve. A kettő közötti egy hétre mi a teendő? Be kell jelentenem magam? Nekem az is jó, ha arra a hétre kifizetem a tb-t, de erről sem találtam infót, hogyan, hol kell.
Előre is köszönöm :)
2018. dec. 27. 13:56
1/2 anonim válasza:
A munkaviszony megszűnése után még 45 napig van TB, nem szűnik meg azonnal. A munkanélkülihez bejelentkezhetsz, de nem kötelező. Annyit nyerhetsz vele, hogy ha az új helyen határozatlan idejű a szerződésed, akkor a 3 hónapra járó munkanélküli 80%-át kérheted egy összegben.
2/2 anonim válasza:
Ajánlom, hogy igen, aztán kérd 7-én egyben a munkanélkülit, a 80%-a jár akkor, ha van új munkád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!